Zvýšené hodnoty D-diméru

ankapal
20. nov 2024

Dnes na preventivke mi zistili zvysene hodnoty D-dimeru . Normal je do 0,5 ja mam 0,99 . Doktorka mi dala vymenny listok na hematologiu. Avsak trochu ma znepokojila. Mate nejaku skusenost s tymto zdravotnym problemom ?

abcabcada
20. nov 2024

Ja som to mala po antikoncepcii, užila som si s tým svoje... Pokojne mi napíš

taktotedanie
21. nov 2024

Moze byz zvysena pri zapale ci tehotenstve nielen pri embolii tromboze a pod..
Zajednaj si termin cakacky su dlhe
Je to marker ale casto nespecificky
( po porode som mala cez 300..)

ankapal
autor
21. nov 2024

tehotna nie som , ale bola som pred 3 týždnami na chirurgické odstránenie zubov múdrosti

michaela329
21. nov 2024

@ankapal ja mám tiež jemne nad. Chodím raz ročne na hematologiu, nič neberiem-len ak by som v tehotenstve krvácala, mala by som Clexan. Niekedy je zvýšenie kvôli zápalu a dá sa to do poriadku.

ankapal
autor
21. nov 2024

michaela329 ukludnila si ma trochu 🙂 lebo doktorka ma vystrasila uz liekmi, ale je to vseobecna ... tak na hematologii sa tomu budu rozumiet viac.

michaela329
21. nov 2024

@ankapal uvidíš, čo Ti vyjde. Ja mám len nejakú nevyznamnu mutáciu. Ale objednávaj sa čo najskôr, dlho sa čaká 🙂

ankapal
autor
21. nov 2024

@michaela329 ja som z Prešova a hematológov tu nie je veľa , zatiaľ žaiden nedvíha telefón :(

michaela329
21. nov 2024

@ankapal no...to je ďalší problém, vôbec sa niekam dostať 😔

gabilopatka
9. dec 2024

@taktotedanie ahoj prosím ta môže vysoký d dimer hovoriť aj o rakovine? Lebo som 12 dni po pôrode a mam d dimer 3,43.. 😢

daja07
9. dec 2024

@gabilopatka o rakovine hovoria ine parametre. Neviem preco hned takato diagnoza. Po porode ci operacii zvyknu byt tieto hodnoty zvysene. Neviem preco ti tieto hodnoty merali. Ale tak chod na hematologiu a tam ta budu sledovat a pripadne ti nasadia liecbu.
Ja som bola 3 tehotenstva na injekciach na riedenie krvi a mala som aj s injekciami Ddimery okolo 1. Lekarka mi upravovala davkovanie podla potreby. Po porode som pichala este 2 tyzdne injekcie. Mimo tehotenstiev je vsetko ok u mna

taktotedanie
9. dec 2024

@gabilopatka to je bezne po porode som mala vyse 300
Chodili na mna ppzerat ako do vykladu

gabilopatka
9. dec 2024

@daja07 len ja som celé tehotenstvo na injekciach. Som 12 dni po sekcii. A na lebke mi našli niečo 7mm 😢 takže nechápem prečo mam zvýšený d dimer