Ahojte, máte skúsenosti so zvýšenou hladinou stresového hormónu kortizolu a následného priberania a ako príčina je proste nefungujúce manželstvo, neustále hádky a každý deň vstávam s pocitom, že len čakám, čo sa bude diat, očakávam slovne útoky.... Príznaky boli, posledný polrok som veľmi pribrala, neustála únava...
Priberanie je tvoj najmensi problem, vies o tom?
Kedy mate termin pojednavania?
Načo ti je autorka taký vzťah? Aj samej by sa ti žilo lepšie, lebo ak má niekto potrebu žiť v neustálom konflikte, treba ho v tom nechať samého. A áno zo stresu sa priberá, presne ako píšeš. Psychické zdravie máš tiež len jedno a nikdy nevieš kedy príde tá povestná posledná kvapka a ty sa už z toho nikdy nevyhrabeš. Ideš to riskovať a zahodiť svoj jediný krátky život na tohto tu?
z dlhotrvajucich stresov sa nabera casto vnutrobrusny tuk, ktory je ten najhorsi, velmi tazko sa ho clovek zbavuje. Ja som takto rokmi stresovania pribral a kazde jedno kilo teraz dat dole trva mesiace, pricom stres som musel maximalne eliminovat a kompletne zmenit zivotospravu.
@jakubrianka bojím sa urobiť ten krok
Nemôžeš odcestovať? Zobrať si dlhšie dovolenku, akože školenie, pracovná cesta? Proste tak aby si získala čas na zotavenie a vytvorila si odstup, porozmýšľala si v kľude a potom keď bude v práci v tichosti bez nervov od neho odísť?
@jakubrianka žiaľ nie...rozmýšľam o nejakých prírodných antidepresivach
Ashwagandha, znižuje kortizol.
Nerobíš dobre, ak takto rozmýšľaš. Čím dlhšie zotrváš v takomto strese, tým horšie pre teba. Iné choroby na teba čakajú. Čo je na tom chlapovi tak úžasné, že obetuješ sama seba.
@anna777115 ďakujem za tip...skúšala si aj sama na sebe?
@gribka1 mám s ním malé deti a momentálne si nemôžem dovoliť odísť.
cakaj dlhsie a pridu dalsie zdravotne problemy k tomu a potom sa uz naozaj nevymoces z toho. Cize cim skor sa prestan s nim vadit a radsej si hladaj zadne vratka na odchod.
Tak ak nemôžeš, tak sa od neho odosobni. Ak ti na ňom nebude záležať, tak sa ani nebudete hádať. Aj keď nevieme čo je príčinou vášho nefungujúceho manželstva. Možno aj obaja. Ale prípravky ťa nezachránia. Musíš mať v pohode psychiku a telo začne fungovať.
S ashwagandou opatrne.. aj ja mám zvýšený kortizol, vyskúšala som 3 rôzne značky a zo všetkých ma do pol hodiny bolel žalúdok, zvýšil sa mi tlak a veľmi búšilo srdce..
AD, či už prírodné, či chemické ti nepomôžu, pokiaľ neodstrániš spúšťač 🤷🏻♀️ ak to chceš predsa len skúsiť, fajn je medovkový čaj, o čosi silnejšie účinky má valeriána a ľubovník bodkovaný.
@nikaeli a z coho mas zvyseny kortizol,ak sa.smiem opyatt?
@lubkovaandrejka v podstate neviem. Zistilo sa to pri procese diagnostikovania tetánie, keď som behala od dverí k dverám, vrátane endokrinológie po prekonaní kovidu. Spočiatku tie moje divné stavy viedli ako postcovidový syndróm, neskôr to premenovali na tetániu. Dr. sa k tomu nijak nevyjadrila, iba že mám menej stresovať a brať viac vitD. Bolo to v čase všetkých tých zákazov a príkazov a opatrení a mňa to strašne stresovalo 🙁 v mojom okolí zomreli na c19 celé rodiny. Takže mojim spúšťačom bolo všetko to vyššie opísané.
Ano, treba uživat, dlhodobo a pravidelne.Ashwagandha sa použiva, aj ako prirodne antidepresívum.
Rozved sa a hladina kortizolu ti klesne, schudneš a najdeš si nejakeho ineho chlapa.