Ahojte
Už roky mávam problémy s trávením , nafukovanim , býva mi ťažko atď... od minulého roku v lete mi začali priblemy s platničkami a dostala som kvôli tomu veľké množstvo liekov, po bráni liekov na bolesť som skončila na urgente s akútnou gastritidou. Odvtedy som mala ešte dvakrát problémy so žalúdkom, niečo zjem (neviem presne z čoho to je možno niečo ťažšie , ale napríklad minule som mala burger a nič , včera som mala grilovanú klobasku a je mi zas zle). Začne to vždy tak ze v ten deň keď mi niečo nezapasuje je mi vecer ťažko, zasa nafúknutá, plynatosť a únava. Idem spat a ráno žalúdok "na vode" zvýšená teplota od 37,3 do 39 (minule to tevalo skoro týždeň). Kedysis som nemala až takéto problémy , dnes mi je zas zle od rana zvýšená teplota 37.3 a len ležím, bolesť hlavy a je mi akoby som sa každú chvíľu mala dovracat... neviem či sa mi to vzedy tými liekmi nejak narušilo (brala som menej ako mi vraveli, keďže to bol hnus a ja lieky keď nemusím tak si nedam). Neviem ako to riešiť , či to je len nejaký vírus alebo čo. Lenze za posledného polroka sa to stalo 3krat...
@deti95060810 môže byt z migrény zle od žalúdka ? Ja neviem , ale skôr asi z jedla skutočne neviem , ale býva to stále častejšie ... chodím ccicit ku fyzio a migrény som nikdy nemavala , iba po tehotenstve sem tam , ale malo
Histamin
Prečo ješ grilovanú klobásku, keď mávaš problémy so žalúdkom? Keď mávaš bolesti, nafukovanie, tak máš dodržiavať určite diétne opatrenie stále a hlavne pozor na lieky od bolesti, pretože mozu spôsobovať zápal a vredy žalúdka.
@danielahamar čítala som aj o tom ale tam mi to prislo, že by mi už dávno na to prišli, pri mojom stravovaní ...
@stanulienkat popravde som mala niečo grilované asi po roku a hneď mi prislo další deň zle ... naposledy na Vianoce . Som citlivá asi na žalúdok a zmeny prostredia alebo neviem . Len nerozumiem prečo niekedy zjem kebab a nič alebo burger a všetko je ok a potom si dám toto a koniec ... dokonca aj z tej klobásky čo som mala minuly rok mi nič nebolo ... mám pocit odkedy má nadopovali tými leuko a mala som žalúdočné záchvat sa to zhoršuje
@ivka67 Ak je to niečo typu histamín, tak to nemusí spôsobovať ani samotné jedlo, ale skôr kombinácia viacerých. Alebo môže na teba lezie nejaká choroba, v tomto teple sa baktérie a vírusy rýchlo mnozia. Kúp si nejaké probiotiká a dva dni sa dietnejšie stravuj a pi vela tekutín.
@stanulienkat ďakujem už si hryzkam len suchare mám banány a čaj na žalúdok ... škoda že tu v zahraničí nieje Vincentka alebo take čosi ako mame na sk... myslíš že keď sa takto problémy opakujú mala by som ist na gastro? Ja som behala aj alergológia lebo trpim ekzemom a tam nič proste za x rokov mi nikto nikdy nepomohol a nezistil nič tak neviem že čo ďalej lebo sa mi nepáči že crevnu chrípku som mala kedysi raz za pár rokov a teraz mám problémy castejsien
@ivka67 nemusis ist na gastro. Ja mam toto roky, len si musim davat pozor, co zjem. Daj si predpisat Pantoprazol a urob si 3 tyzdnovu kuru 3x do roka. Je to dobre pri zapale a kyseline. A obcas probiotika si kup. Bio Gaia, alebo ine. A mozno na teba ide virusove ochorenie-ctevna chripka. Uvidis...
@ivka67 pri migréne býva aj zle od žalúdka. migrény mávam, mám aj lieky a dokonca aj vra**nie... ak chceš lieky tak si daj predpísať sumatriptan. uvidíš či ti prejde po 1/4 tabl.
Najčastejšie príznaky migrény sú:
Bolesť hlavy, ktorá sa zvykne začínať ako tupá bolesť a prechádza do pulzujúce bolesti, často na jednej strane hlavy.
Bolesť, ktorá sa zhoršuje pri pohybe a často bráni každodenným činnostiam.
Nevoľnosť
Vracanie.
Citlivosť na svetlo a zvuky.
pancreolan si neskúšala? pomáha pri trávení.
@deti95060810 neskusala Alw budem si musieť niečo takéto zaobstarať do domácej lekárničky
@stanulienkat ďakujem, ja si začnem asi aj zapisovať kedy sa mi toto deje , čo som jedla atď...
veľa ľudí rieši aj po vlastnej osi vyšetrenia z krvi na rôzne intolerancie... samozrejme zaplatiť si to musíš sama, ale čo narobíš...
pozri či aj u vás niečo podobné nenájdeš na sk to robí viac labor.
https://www.eshop-synlab.sk/alergie-a-intoleran...
@ivka67 krv môže byť negatívna a HIT môže byt
@danielahamar našla som take testy čo robievali na histamin stojí to kolem 40 eur tak som premyslala že si to dam
nemáš migrénu?