Zvýšená teplota 38°C a viac po celý rok.

sunny_g
30. jan 2020

Ahojte žienky,
Mám taký problém. Už vyše roka mám telesnú teplotu (meraná v oblasti hrudníka) 38,1 +- A som uzimená. Keď som ešte mávala Mirenu, vyskočila občas až na 39.5
Žiadne iné prejavy neboli. Občas ťažšie dýchanie a bolesť kĺbov. Po vybratí telieska už horúčky nie sú, ale zvýšená teplota mi ostala. Len ráno je okolo 37 inak väčšinu dňa 38. Nemám pocit tepla.

A teraz k podstate. Bola som už u:
Obvodnej, hematologicky, neurologicky, zubára, imunológ alergologa, krčnej, gastroenterológa, internistu, endokrinológa, genetičky (podozrenie na stredomorskú familiárnu horúčku), gynekológa, ortopéda, angiológa, plúcnej, kardiológa.

Otázka je, čo by som ešte mala skúsiť? Máte niekto podobnú skúsenosť?

Srdečná vďaka

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunny_g
autor
31. jan 2020

@zuzpap to som riešila, ale nepreukázalo sa. Vďaka

adrika25
31. jan 2020

chlamýdie a mykoplazmy vylúčili? Boreliózu? prekonanú mononukléózu?

sunny_g
autor
31. jan 2020

@adrika25 nič...

selenka7
31. jan 2020

CT alebo MR mozgu? Ci nie je nieco s hypofyzou?

katrin21
31. jan 2020

@sunny_g ako si merias v oblasti " hrudniku"? bezdotykovým? ak by si mala realne 38, to by si urcite citila aj teplo.. ja mam permanentne 36,9 - 37 a ked mam 37,2 uz to citim fest, minimalne v tvari ...
podla mna sa zle merias... napr. ak bezdotykovým, tam sa musi merať prisne podla toho, ako je v navod na stanovenom mieste.. u nas je to v strede cela.. ako nahle to posuniem o 1cm, ukaze viac, na spankoch ani nehovorim.. mam to vyskusane, premeriavala som konrolne klasickou rýchlobežkou.

Skusit možes este antiparazitný balicek, napr. od JUKL, nesmej sa, uplne vazne. mate v byte nejake zviera? ale nemusite mat a problem može být aj tak... a testy u lekara nemusia nic zistit.. a tiez mozes mat skryte autoimunitne ochorenie nejake...
vyskusat mozes aj biorezonanciu....ale iba overené zdroje, nie k hocikomu

zenazaba
31. jan 2020

Tiez ma zaujal udaj o "merani teploty v oblasti hrudnika"...to co je za metodu? dospely clovek si meria teplotu v podpazusi, udaj o povrchovej teplote nie je smerodajny. Skusala si aj ine teplomery? V zozname lekarov, ktorych si navstivila mi chyba jeden, ku ktoremu by som ta poslala ako k prvemu. Reumatolog.

zuzpap
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sunny_g
autor
31. jan 2020

@selenka7 to mi nerobili. Teraz čakám na MS tak keď nepríde urobím test, lebo ak som tehotná tak by sa nemalo.

sunny_g
autor
31. jan 2020

@katrin21 autoimunitné mi testovali. Nič. Meranie mám preskúšané aj s bežným teplomerom. Funguje to. Inak k pocitu tepla, to vnímam individuálne. Keď som mala 39.5 cítila som, že je mi trochi teplejšie takže tak

sunny_g
autor
31. jan 2020

@zenazaba meriam v podpazuší, zle som to napísala. Skúšala som aj iným

sunny_g
autor
31. jan 2020

@zuzpap presne