Zvýšená plačlivosť tri mesiace po pôrode

lenka_90
8. jún 2022

Ahojte maminy, stalo sa niektorej ze by sa akokeby prestavila psychika po porode? Nikdy som nebola emotivne zalozena, ale teraz ma rozplace hocico - ked je moje dieta zlate, ked je neposlusne, ked mi niekto nieco skarede povie alebo ked ide nieco smutne v telke. Pred porodom som taka nikdy nebola a teraz je to strasne. Predtym som sa skor zvykla rozculit nad vecami, to uplne vymizlo a nastupila tato strasna placlivost. A hlavne to neviem kontrolovat a ovplyvnit. Rozmyslala som ci to nie je poporodna depresia, ale ziadne ine znaky som si nediagnostikovala.

dori2
8. jún 2022

@lenka_90 moze to byt len hormonalna “burka”. depresia ma ine priznaky

cimage
8. jún 2022

Ano, moze to byt. Ja som pred prvym porodom nechapala preco niektore za vsetko revu. Pri telke, v obchode, ked beru deti do skolky, detske vystupenia, atd. Teraz uz chapem 😉

nevenka
8. jún 2022

@lenka_90 ako si na tom so spankom? Toto bolo u mna zasadne zistenie, ked som nespala v 1 kuse 4 hodiny, dokopy aspon 6 hodin, tak som bola takato placliva.

lenka_90
autor
8. jún 2022

@nevenka no vkuse 4 hodiny zial nespim, dokopy 6 ale ano. Ale nemam to odsledovane presne.

nevenka
9. jún 2022

@lenka_90 no moze to byt tym spankom aj, ze ho proste nemas dost a v kvalite ako potrebujes plus tie hormony. Aspon z casu na cas, keby sa Ti dalo pospat, ale niekedy je to tazke, no...☹