Ahojte, možno je tu už taká téma. Vyšla mi zvýšená hodnota GMT (1,6) na pečeňových testoch. Trochu sa bojím, mám ísť na sono, užívam teraz drvené plody Pestreca mariánskeho. Máte niekto skúsenosti s touto zvýšenou hodnotou? Pomohol vám to? 😔
@mia091 no prave pri zvysenom GMT aj AST by bolo potrebne doriesit pricinu, tam sa pocita pomer, ale mozno bol nizky, preto povedal, ze to nebude riesit...na vasom mieste ale vynecham kazdodenne hranolky a majonezu, viac cvicit, fyzicka aktivita znizuje GMT, pestrec nie je na skodu, nepit alkohol, sledovat, ci nebude bolest v oblasti pecene a zlcnika, ci nebude zltnut koza a podobne 🙂
@mia091 ahoj, mám podobný problém ale užívam lieky. Mala som zvýšené hodnoty ale vraj mierne, tiež to lekárka nejak nechcela zatiaľ riešiť pretože to na chorobu pečene nevyzerá a mám prísť o mesiac na kontrolné odbery. Objednala ma aj na sono brucha ale tam som objednaná na koniec októbra. Užívam pestrec mariansky. Cítim sa úplne normálne. Klesli ti hodnoty nakoniec?
Mala si niekedy problemy so zlcnikom? Alkohol pijes? Neuzivas lieky na epilepsiu? Treba zistit pricinu, pestrec moze pomoct, ale nemusi