Zvýšená hodnota amylázy

siska53
14. okt 2020

Prosim vas, mate nejake skusenosti, ze zvysena hodnota amylazy - zhorsenie vysledku oproti predoslym hodnotam - bola sposobena stresom?

niky7
6. nov 2020

ahoj, aj mna by ohladom tejto temy zaujimalo vela veci, lebo dcera ma tiez zvysenu hodnotu lipazy aj amylazy a predtym to bolo ok, aj ked chodime na gastro uz 3 roky---- az teraz sa jej hodnoty zvysili /neviem, ci koli narusenemu rezimu- ma 16- distancne vzdelavanie, sedi doma, ziaden pohyb..../

siska53
autor
6. nov 2020

@niky7 no..ved to, ze clovek nevie...doktor mu povedal.toto.. a ani na sono ho neposlal, ani na MR.. pritom uz to budu skoro 2 roky od MR a dobry rok od sona..
Ale..dcera sa ciit inak dobre? Lebo on je aj trochu zltsi, raz viac, niekedy to ani nevidno.. a mava problemy, bolesti..

niky7
7. nov 2020

ahoj sisi, no ziadala som doktorku o vsetky vysetrenia z krvi, lebo ultrazvuk bol ok, dceru boli uz asi mesiac brucho-zaludok, nevie to definovat, niekedy po jedle, inokedy pred.....vcera som volala doktorke a dala jej tablety nieco ako pancreolan 3x denne pred jedlom, lebo jej zle stiepi tuky a preto je jej tazko....a musim poklopat, zda sa ze naozaj jej to nahradilo enzymy na stiepenie tukov, jasne musi byt aj dieta a zidne drazdive potraviny..........a ake mal hodnoty amylazy? ci by mu tiez nepomohlo nacas brat nieco na travenie......ale ked pises ze sem tam je zlty, to asi aj nieco s pecenou by mohlo byt....pytaj si odber krvi, kde budu pecenove testy aj pankreaticke...

siska53
autor
7. nov 2020

@niky7 ahoj, on berie kreon..ten mu dali..snazi sa aj dietne..to urcite... Hodnoty neviem, len su zhorsene oproti minulajsku. Pecen ma stukovatenu, to je info spred asi roka.. odvtedy bol len na krvi, nepozerali ho.. a to teraz bol na tej krvi..
Horsie je, ze aj ked drzal dietu, tak aj tak maval bolesti.

niky7
7. nov 2020

pytaj sa na sono, ved nato mate narok....ale ja, co som citala, niektori pisu, ze aj ked maju vsetko ok a beru lieky, aj tak maju napr reflux a je im tazko a zle... skoda, ze nenapisu este viacere mamicky, ci nemaju nejake rady a skusenosti🙂

siska53
autor
7. nov 2020

@niky7 ved to.. ale to nie ja..to drahy.. len..on je spokojny asi s tym, co mu povedali. Ze to ma zo stresu a ma sa mu vyhybat.
A veru skoda, ze sa neozval niekto, kto ma nieco podobne..
Ja sa zial uz mojej babky neopytam..

miskaaa89
16. júl 2021

Ahojte žienky mate niečo nové? Zistili vám niečo? Ja už som zúfalá môj syn 6r.ma už dva roky zvýšené hodnoty amylaz lipaza v norme... Nechápem naposledy mal hodnoty s krvy v norme no v moči zvýšené nechápem..