Zvýšená hladina tyreotropného hormónu

zuzikboc
12. nov 2013

Kočky, ktorá viete, poraďte mi prosím.
Začali sme sa snažiť o miminko, ale lekárka mi dnes zistila pri odbere krvi zvýšenú hladinu TSH v hodnote 7.3, pričom limit je do 4.95 ☹ . Tie, čo sa tomu trošku rozumiete, je to moc veľký výkyv? Má to nejaký význam pri snažení - môže mi to sťažiť, alebo dokonca znemožniť otehotnieť 😲 ? Máme jednu dcérku, ale tá už je pubiška, v tej dobe som bola v poriadku. Ani dnes by som štítnu neriešila, ale na bežnej pooperačnej sono kontrole mi lekárka zistila, že ju mám zväčšenú a poslala ma na krvné testy.
Ako ďalej postupovať? Objednať sa k nejakému lekárovi? A ak áno, môžem sama, alebo ma musí odporučiť obvoďáčka?
A ešte jeden dotaz: Už niekoľko rokov sa snažím schudnúť (podľa BMI mám miernu nadváhu), ale napriek cvičeniu a zdravej a pravidelnej strave sa mi to nedarí. Môže to byť spôsobené práve štítnou? 😠
Ďakujem každej jednej, ktorá si nájde čas a poradí mi. 🙂

bczene
12. nov 2013

Ja som mala podobné výsledky, asi mesiac dozadu. Obvoďák ma doporučil na endokrinologiu, tam po odbere krvi a sone zistila doktorka, že zväčšenú ju nemám, len jej štruktúra je iná, zodpovedá veku a výsledkov (37 r. ) Nadváhu tiež mám (ani mne sa nedarilo schudnúť), navrhla mi skúsiť brať euthyrox 50 denne jednu tabletku, vraj ak chcem chudnúť malo by to pomôcť. Inak len po hodnote 10 a viac doporučuje brať tabletky, takže tá naša hodnota ešte nevyžaduje akútne. Nechala to na mňa, tak sme sa dohodli, že 2 mesiace skúsim brať tabletky, a uvidíme čo to urobí na váhe aj výsledkov THS. Kontrola v jan. 2014. 🙂

zuzikboc
autor
12. nov 2013

@bczene Mne napísala Dr. do správy, že ju mám hraničnej veľkosti a tiež má zmenenú štruktúru. Mám 35 rokov. A na tú endokrinológiu si šla sama alebo ťa tam musí poslať obvoďák?

nikush
12. nov 2013

Potrebujes vymenny od lekarky. Ja mam znizenu connost,beriem euthyrox 100 na otehotnenie to u mna vplyv nemalo. V kazsom pripade chod na endokrinologiu

zuzikboc
autor
12. nov 2013

@nikush Ďakujem. S tým tehotenstvom si ma moc potešila 😉 A zajtra zavolám mojej obvoďáčke, aby mi vypísala lístok.

bczene
12. nov 2013

@zuzikboc potrebuješ doporučenie od obvoďáka

kiki68
13. nov 2013

alebo moze poslat mimo obvodaka aj gynekolog na stitnu,ak je podozrenie...