Kočky, ktorá viete, poraďte mi prosím.
Začali sme sa snažiť o miminko, ale lekárka mi dnes zistila pri odbere krvi zvýšenú hladinu TSH v hodnote 7.3, pričom limit je do 4.95 ☹ . Tie, čo sa tomu trošku rozumiete, je to moc veľký výkyv? Má to nejaký význam pri snažení - môže mi to sťažiť, alebo dokonca znemožniť otehotnieť 😲 ? Máme jednu dcérku, ale tá už je pubiška, v tej dobe som bola v poriadku. Ani dnes by som štítnu neriešila, ale na bežnej pooperačnej sono kontrole mi lekárka zistila, že ju mám zväčšenú a poslala ma na krvné testy.
Ako ďalej postupovať? Objednať sa k nejakému lekárovi? A ak áno, môžem sama, alebo ma musí odporučiť obvoďáčka?
A ešte jeden dotaz: Už niekoľko rokov sa snažím schudnúť (podľa BMI mám miernu nadváhu), ale napriek cvičeniu a zdravej a pravidelnej strave sa mi to nedarí. Môže to byť spôsobené práve štítnou? 😠
Ďakujem každej jednej, ktorá si nájde čas a poradí mi. 🙂
Potrebujes vymenny od lekarky. Ja mam znizenu connost,beriem euthyrox 100 na otehotnenie to u mna vplyv nemalo. V kazsom pripade chod na endokrinologiu
alebo moze poslat mimo obvodaka aj gynekolog na stitnu,ak je podozrenie...
Ja som mala podobné výsledky, asi mesiac dozadu. Obvoďák ma doporučil na endokrinologiu, tam po odbere krvi a sone zistila doktorka, že zväčšenú ju nemám, len jej štruktúra je iná, zodpovedá veku a výsledkov (37 r. ) Nadváhu tiež mám (ani mne sa nedarilo schudnúť), navrhla mi skúsiť brať euthyrox 50 denne jednu tabletku, vraj ak chcem chudnúť malo by to pomôcť. Inak len po hodnote 10 a viac doporučuje brať tabletky, takže tá naša hodnota ešte nevyžaduje akútne. Nechala to na mňa, tak sme sa dohodli, že 2 mesiace skúsim brať tabletky, a uvidíme čo to urobí na váhe aj výsledkov THS. Kontrola v jan. 2014. 🙂