Zvláštny prístup obvodnej doktorky

22. nov 2023

Bola som kvôli "vystreľujucej" bolesti z krížov do pravej nohy a pretrvavajucej bolesti hlavy na vyšetrení. Po viacerých vyšetreniach, mi na RTG vyšlo diskopatia c4,c6, skolióza mierne naklonenie do ľava, platnička silno poškodená na krčnej chrbtici. Toto som stihla si zapísať, keďže doktorka mi (telefonovala som ohľadom výsledku) nechcela aspoň do mailu napísať nález z RTG. Ževraj sa to nerobí. Jedine čo mi odporučila rehabilitácie (dala mi aj meno v súkromnej klinike, kde si pacient hradí všetko sám). Cvičením sa to vraj bude "udržiavať". Nemala by som ísť aj za ortopédom? Teraz som so synom na ocr takže nemôžem ísť osobne sa informovať. Nemá niekto s takouto diagnózou skúsenosti?

3009
22. nov 2023

Vypýtaj si výmenný lístok k ortopédovi.

taktotedanie
22. nov 2023

Tu ti treba nie ortopeda ale vymenny listok na neurologiu, rtg na zistenie takych diagnoz je zalostne malo, to je nic.. potrebujem ct alebo mri vys a to ta posle neurolog, predpise lieky, da vymenny listok na rehabilitacie - nemusis ziadnu sukromnu kliniku to je blbost, neurolog ta vie poslat aj lezat na neurolog odd kde ti nasadia infuznu liecbu atd atd atd

mamina7070
22. nov 2023

ake su to viacere vysetrenia a ten popis rtg robil radiolog predpokladam

treba si najst cas a zbehnut za nou a ona vam ma dat vymenny listok na rehabilitacie tam vas vysetria tiez

123martin
22. nov 2023

ak su vysunute platnicky ortoped ich nenarovna a neurolog nezasunie. Mozu tak akurat pri bolestiach dat injekcie , ci infuzie od bolesti, neurolog predpisat oblbovaky a odporucat nejake vitaminy. Pri vaznych stavoch moze byt operacia. Pri krcnej chrbtici vsak pri operacii hrozi poskodenie miechy s trvalymi nasledkami. Iba rehabilitacia (aj opakovana) a pravidelne cvicenie doma mozu situaciu zastabilizovat, pripadne zlepsit. Na rehabilitacii budu davat magnet, ultrazvuk, masirovat a ine, aby sa svalstvo okolo platniciek uvolnilo, dobry maser moze pomoct, aby platnicky zaskocili naspat (zly to ale moze pokazit). Potom neustalym cvicenim sa svalstvo okolo miechy spevni a nedovoli platnickam sa vykrivovat.
Prekvapuje ma akurat, ze lekar odporucil taku rehabilitaciu, kde treba vsetko platit. Su aj rehabilitacie, ktore preplaca zdravotne poistenie. Vsade je rozny pristup, postupne si treba najst taku, ktora zaberie. Je to cele na dlhe roky.