Zvláštny cyklus - plánované vyšetrenie

an01245567
14. mar 2022

Ahojte, mám taký problém, že posledné dva roky sa mi menštruácia skrátila z 5 dní na 3. Predtým pravidelný cyklus z 28 dní išiel v priemere na 26, ale je to tak, že jeden mesiac 25, druhý 29, ďalší 27...prestal byť pravidelný. Mám 31 rokov, žiadne deti.
Vo februári som 5 dní špinila, 3 dni menzes, 4 ďalšie dni špinenie. Teraz posledná menštruácia vyzerala tak, že 4 dni špinenie, 1/2 (POL!) dňa klasické krvácanie a potom ako keby uťal, znova len špinenie tri dni. Ten pol deň začal výdatným krvácaním na normal vložku celú a v priebehu dňa to zoslablo. Poobede som znova len špinila tmavohnedo.
Bolesti žiadne nemám, zle mi nie je, antikoncepciu neberiem, styk som mala prerušovaný, tehotenský test dva dni po "menštruácii" negatívny ale nie z ranného moču.
Ak by sme sa bavili o tehotenstve, dnes som 4+6 tt, 20 dpo, 31 dc.
Ku gynekológovi som objednaná o tri dni. Plánujem si vypýtať hormonálny profil, sono kvôli cyste a AMH kvôli veku.
Moje otázky sú, či:
- ak by som bola tehotná, test by to ukázal v tejto chvíli?
- ak by to bola cysta, cítila by som niečo?
- ak sa momentálne nesnažíme s partnerom o dieťa, má zmysel dávať si robiť hormonálny profil, prípadne podstúpiť hormonálnu liečbu?

Prosím ak mi môžete napísať vaše podobné skúsenosti, budem vďačná, ďakujem

pondelok01
14. mar 2022

@an01245567 test by ti uz ukazal. Cyklus sa povazuje za pravidelny, kym je odchylka medzi mesiacmi do 7 dni. Dlzka a intenzita krvacania sa vekom mozu zmenit, to mi pride vsetko ako normalne. Ale s tym dlhym spinenim by som urcite isla na vysetrenie, moze to byt cysta, alebo polyp.

kiki68
14. mar 2022

@an01245567 to by som tipla na cystu

petuska123
14. mar 2022

@an01245567 niesi po covide?ja mám také isté problémy