Zvláštne vŕzganie v oblasti pľúc a srdca

lsbswoav
20. apr 2021

Dobrý deň, mám problém už nejakú dobu pociťujem zvuky v hrudi. Deje sa mi to hlavne keď sa predkloním alebo keď niečo robím rukami (napr. keď varím a som mierne zohnuta). Tie zvuky by som prirovnal najbližšie asi k vŕzganiu. Mala som aj nejaké problémy ako búšenie srdca bola som na kardiológia tam bolo zatiaľ všetko v poriadku no čaká ma ešte 1 vyšetrenie tak uvidím. Mam v plane ísť aj na pľúcne tak som zvedavá co sa ukáže. Píšem sem tento príspevok preto lebo dúfam v to ze mi niekto bude vedieť povedať z čoho to asi môže byť ak mal niekto náhodou takýto problem. Bola by som veľmi rada a spokojnejšia pretože ma to už veľmi znepokojuje. Za každú jednu odpoveď veľmi ďakujem.

jankapepe
21. apr 2021

@lsbswoav ak vrzgas pri pohybe tak je očividne chyba v pohybovom aparate. Chrbtica, kĺby, väzivá.

lsbswoav
autor
21. apr 2021

Ďakujem za odpoveď a áno vrzga to hlavne pri pohybe rúk alebo keď robím drepy (preto som aj cvičiť prestala) . No ako som už písala hlavne keď som v predklone. A všimla som siakurat dnes keď mi to robilo tak som cítila tlkot srdca a za tým hneď mi robilo tie vrzgave zvuky ale tak prerušovane. Ze buchlo srdce potom tento zvuk a potom zas srdce a zas takto dokola. Dúfam že ma chápete ako to myslim. Aj preto mam taky zlý pocit z toho ze to môže byť niečo so srdcom ale stále si hovorím ze keby to bolo srdce tak to by mi už zistili lebo som bola u kardiológia no čaká ma teda ešte ten bicykel tak hádam bude vsetko v poriadku.

gabikablanarova
11. aug 2021

@lsbswoav dobrý večer i ja mám ten istý problém ,k tomu má začne pichať v žalúdku , a občas ma chytí závrat síce sa beriem antidepresíva a to mi tak ukľudní nervový systém a cítim sa o niečo lepšie, lenže sa stým už trápim dlhé roky a tiež som chodila po doktoroch a stále to pripisovali psychicky stav...

vesna3737
21. apr 2023

@lsbswoav dobry den, cgcem sa opytat, ako ste dobojovali s tym vrzganim v plucach, o ktorom ste pisali pred 2 rokmi. Mam presne to iste, tuez najma v predklone. Ostalo mi to po kasli po kovide, uz to nie je az tak caste, ale kazdy den urcite. Vy ste sa toho zbavili? Viete mi povedat, co to je, resp, ci ste to nejak liecili?
Dakujem vam krasne vopred za odpoved

mimi1948
15. máj 2023

@vesna3737 Dobrý deň, ja mám presne ten istý problém, to zvláštne "vŕzganie" v oblasi pľúc alebo priedušiek. Už som to raz mala po covide, ale vtedy mi to prešlo asi po týždni. Teraz sa to ozvalo zase, po infekcii priedušiek. Mala som aj antibiotiká, pri kontrole ma môj lekár iba počúval s fonendoskopom, ale nič nepočul... Vraj to môže byť spôsobené alergiou, dal mi nejaký sprej, ale nemám pocit, že by sa to výrazne zlepšilo. Vám to nakoniec prešlo?
ďakujem za odpoveď