Zvláštne stavy z únavy

13. okt 2024

Ahojte, som 5 mesiacov od porodu a mam pri unave zvaštne stavy najma spolu s hormonmi- počas/pred ms a ovulky. Citim sa vtedy veľmi zvláštne, akoby som to nebola ja vo svojom tele, som smutná, citlivá, prichádza to najma večer, pocit akejsi úzkosti alebo čo. Cítim sa tak úzkostne, stiesnene vo vlastnom tele. No a pred spanim už z tej únavy mám také nerélne predstavy/myšlienky ako keby sa mi snívali kadejake somariny, no ešte pritom nespím. Nejaké skúsenosti? Čo vam pomohlo dať hormóny do rovnováhy takto po pôrode? Nemám žiadne iné ťažkosti, nemám to často, len pri veľkej únave (keď mame horšie dni pri malej a nespime). Som taky typ, že sa zamyšľam nad všetkym a analyzujem a toto tiež potom veľa riešim v hlave, že čo to je zač, a je mi ešte horšie. Vďaka!🙂

lucia23529
13. okt 2024

Možno len tip skúsiť spať zarovno bábätkom alebo byt aspoň pri ňom a oddychovať. Naša ma pól roka a som pri nej pri každom spánku a len oddychujem. Vždy keď odídem niečo robím, varím, upratujem a to ma vyčerpávalo….

ina2405
13. okt 2024

Ahoj, mám rovnako veľké bábo a keďže v noci som viac hore, než spím, tak som tiež brutálne unavená. Chodím spať kvôli tomu veľmi zavčasu. A tiež sa mi začína snívať ešte pred úplným zaspaním🤪 To je proste materská únava. Nasaď vitamíny, magnézium a choď spať zavčasu keď sa dá.

andulka1988
14. okt 2024

Ja som mala popôrodnú depresiu a k tomu veeeeľmi náročné a uplakané bábätko. Veľmi mi pomohli blízky,zobrali ju na prechádzku alebo ja som si ľahla a vedľa bol s ňou niekto inak by som sa zbláznila. 2 krát do týždňa som šla do mesta buď nakúpiť alebo len tak na kávičku sama. Dosť to vie pomôcť