Zvláštne omínanie pri pravom spánku

andy6819
9. nov 2024

Ahojte, cca od roku 2020 zápasím zo zvláštnym problémom, že ma omína pri pravom spánku, len pri pravom, bližšie k oku, niekedy to ide aj nad obočie, ale skôr sa to drží pri tom spánku. Vždy to je najhoršie v týchto zimných mesiacoch, netuším prečo. Nie je to bolesť, to vôbec, skôr taký tlak a omínanie. Niekedy to cítim sústavne aj 3-4-5 dní v kuse, potom niekoľko dní nič a mimo zimy mávam od toho aj úplný pokoj. V tom roku 2020 som bol aj na MRku mozgu a bolo ukážkové, žiaden problém. Neurológ to teda uzavrel a odvtedy som to neriešil. Nádor to teda asi nebude😂🙈 môže to byť migrénové? Mám sa pýtať znova k neurológovi a prípadne aj znova na MRko, keď pred 4 rokmi bolo úplne ukážkové? Nemá niekto skúsenosť s niečim podobným? Ešte by som dodal, že mám 26 rokov a nosím okuliare, ale slabučké, len cca 0.75. Ďakujem krásne.

oceanahory
9. nov 2024

@andy6819 Chrbticu mas v poriadku? Mas dostatok pohybu?

andy6819
autor
9. nov 2024

@oceanahory budem úprimný, pohybu mám naozaj málinko. Pracujem na predajni v obchodnom centre, tam nejaký minimálny pohyb mám, ale keď mám voľno, tak skôr trávim čas doma v kľude🙈 nechodím veľmi na nejaké prechádzky, turistiky a podobne. Môže aj takéto niečo mať vplyv na to omínanie a tlačenie pri spánku?

oceanahory
9. nov 2024

@andy6819 Urcite ano, ja kym som necvicila, tak som mala tlaky na celu hlavu, dokonca aj na sankovu oblast, najprv som si myslela, ze mam problem so zubom, ale nakoniec vysvitlo, ze to vsetko vyzarovalo z chrbtovej oblasti. Pokial mas MR-ko v poriadku, tak by som na tvojom mieste zacala posilnovat chrbtovu oblast, robi to naozaj zazraky a mozno to pomoze aj tebe 🙂 . Drzim palce a prajem skore uzdravenie.

lucka_ke
9. nov 2024

máš anatomický vankúš? správny matrac? môže to byť migrenózneho pôvodu z krčnej chrbtice

luccija
9. nov 2024

@andy6819 u ORL si bol na sono dutín?
To môže byť niečo svalové z krčnej chrbtice choď pár x na masáž či rob si strečing krčnej chrbtice
Ja cvičím podľa YouTube rýchla fyzioterapia má tam cviky na krčnú chrbticu odvtedy mám celkom pokoj.Inak aj zuby to môžu byť ja mám hlboké korene až do dutín zasahujú

andy6819
autor
9. nov 2024

@lucka_ke vankúš mám presne takýto a matrac nemám žiaden špeci

andy6819
autor
9. nov 2024

@luccija nie nie na ORL som nebol. Ďakujem za radu.

andy6819
autor
9. nov 2024

@lucka_ke @luccija @oceanahory cvičiť krčnú chrbticu som za ten čas odkedy s týmto problémom zápasím párkrát skúšal, pri tom cvičení som to ale vždy najviac cítil ten tlak, tak predpokladám, že to asi môže mať nejakú spojitosť však? Človek si hneď prečíta napríklad o zápale spánkovej tepny a to úplne nepomáha😂🙈

oceanahory
9. nov 2024

@andy6819 No sice nie som odbornik, ale pokial si to najviac citis pri cviceni na krcnu chrbticu, tak si myslim, ze je jasne, odkial problem prameni 🫣. Ak by si mal zapal spankovej tepny, tak by to na 100% odhalilo MR-ko resp. ak ta ani toto nepresvedcilo, tak si chod k obvodnej spravit CRP, ak by si mal taky zapal v krvi, tak to bude hned jasne...
Ja by som sa zamerala skor na tu chrbticu, mozno by bodlo navstivit dobreho fyzioterapeuta, urcite ma nekoncno vela podobnych zazitkov s klientami a nastavy ti spravne cvicenie.

andy6819
autor
9. nov 2024

@oceanahory skôr naopak som to myslel, že pri cvičení krčnej najviac cítim ten tlak na spánku a v jeho okolí. Ale áno, cítim aj krčnú😅 ďakujem krásne ešte raz, vážim si to!😊

oceanahory
9. nov 2024

@andy6819 Ved to je normalne, pravdepodobne ti to drazdi nejaky seknuty nerv a vyzaruje ti to do spankovej oblasti. Ked sa cvici na problemove partie, tak to zial zo zaciatku vobec nie je prijemne, ulava prichadza az casom.