Zvláštna bolesť zuba

27. jan 2023

Ahojte, stretli ste sa už niekto s bolesťou zuba takou, že by vás bolel len večer? Aj to len keď do neho šparam jazykom cítim taký tlak,,, neviem či to môže byť kaz a zhorší sa to cez víkend alebo to počká do pondelka,, prosím poraďte kto máte skúsenosti

truskawka
27. jan 2023

Práve som to mala ja. Začalo to presne takto, bolesťou iba večer. Na povrchu žiadny kaz. Bol to zápal nervu. Silná bolesť musela som utekať k zubárovi, žiadne lieky nezaberali. Skoro som si ho vytrhla. Nasledovalo čistenie kanálikov. Od pondelka stále cítim aj tak tlak, mám tam ísť ešte raz...

autor
27. jan 2023

@truskawka fúha tak to si ma nepotesila, a ako dlho ta to bolelo po večeroch? Lebo mňa už asi týždeň ale nie každý deň ,,, a vždy len večer cez deň o ňom neviem ani ,,,a to je taký pocit akoby sa hýbal alebo čo keď ho potlačim jazykom nie bolesť ,,,, tak sa bojím že aj ja mám toto

ivs97
27. jan 2023

Presne toto aktuálne mam, bola som u zubára pred 2 týždňami, zub mi opravila, raz už opracovany bol, tahala mi z neho nervy, takže teraz oprava vôbec nebolela. Prešli 2 týždne a mna to stále bolí, ale len večer, alebo ked si tam vrtam jazykom.. Horšie je že ma už bolí celá polka papule, neviem či to neni z iného zuba, cela kosť ma bolí. Som objednana na pondelok, snáď to už vyriešia.

autor
27. jan 2023

@ivs97 je to na nervy z tými zubami,,, mne na tej strane ešte rastie osmička takže môže byť že aj tá tlači a cítim to na zube 6 alebo ja už neviem,,, ale zaujímavé že len večer a len keď zatlačím jazykom na ten zub, pri jedení,ani pri umývaní neboli

anita010
28. jan 2023

@ivs97 Mne zubár povedal, že nemá zmysel čistiť opakovane zub po endodoncii. Už len vytiahnuť.

ivs97
28. jan 2023

No uvidím čo mi stym v pondelok spraví, ťahať to nechcela keďže to je predný zub, dvojka 😂 najradšej by som si dala spraviť celý chrup umelý 😂

mk1111111111
28. jan 2023

@anita010 mne pred tyzdnom robili znova, povodne s pred viac rokov vybrali a urobili nanovo. Zub ok. Treba vyskusat, je to 50 na 50, nie hned trhat