Zvláštna bolesť brucha v pravom boku

20. aug 2023

Ahojte, pociťujem veľmi divnu bolest v pravom boku už asi hodinu, ktorú cítim v kazdej jednej polohe, okrem ľahu na pravom boku. Keď lezim na pravom boku absolutne v pohode. Akonáhle sa otocim na chrbat, brucho, ľavý bok, postavím sa, tak cítim silny ťah, akoby natiahnutý alebo zablokovaný sval, pichanie, ani nadychnut mi to poriadne nedá. Tráviace ťažkosti nemam, zvracanie ani hnačka ani zapcha. Skôr mam pocit že to je problem tam s nejakým svalom, ale nevylučujem aj zlcnik možno? Na ranajky bol mekáč bohuzial vybimocne dnes… ale to by ma zlcnik bolel aj keby lezim na pravom boku nie? To je na tom najviac paradoxne že ma boli pravy bok ale keď si naň ľahnem tak ma neboli. Mal to takto niekto? Čo to môže byt?

oli18
20. aug 2023

Ja som mala bolesti v pravom boku, nezvycajne na slepak, dokonca aj pominuli a bol to slepak. Isiel akutne von.

lukbe
20. aug 2023

Pod rebrami býva žlčník, nižšie asi slepák,ale pri slepáku môže aj celé brucho. Skus si ľahnúť,pokrčiť nohy v kolenách a niekto nech prehmatá,slepák asi pichne vtedy vpravo dole, ale som laik.

misollee
13. feb 2024

@oli18 aké boli nezvyčajne a akoto keď pominuli tak šiel aj tak von akútne ,? Vďaka čomu zistili že je akútny ?
Ja mám naprk asi chronicky slepak. Áno aj take existuje

oli18
13. feb 2024

@misollee typicke bolesti su, ked zatlacia a rychlo pustia, takto som bolest nepocitovala. Zapal zistili podla laboratornych vysledkov.