Zvládnutie depresie

24. máj 2024

Je tu niekto, kto zvladol depresie "na vlastnu päsť"? Bez liekov a sedeni u psychologa. Co vam pomohlo ?

astronaut321
24. máj 2024

Spoločnosť ľudí, maľovanie obrazov (niekomu písanie denníka), zmena spôsobu života, komunikácia s rodinou. Musíš skúšať nové veci (nie drogy, vrát. alkoholu). Niekto by to nazval, že žiješ pre seba. Nemôžem zaručiť, že pomôže, ale toto je momentálne moja cesta vlastnej liečby a zatiaľ fungujem, stále trpím, ale postupne sa to zlepšuje.

babkaland
24. máj 2024

Astronaut vlastne všetko povedal. Presne toto treba robiť. Ja sa napríklad dobre najem, pozerám obľúbené relácie, diskutujem na fórach. To všetko sú príjemné veci a tak odvádzam pozornosť od zlych vecí. Tým sa zase vyvarujem že nechodím tam kde ma zbijú cigáni a podobne. Už viem na ktore miesta chodia tie bandy a tak sa im vyhýbam. Chodím na bicykli lebo oni sú obvykle pešo a tak im viem ujsť keď ma naháňajú a tak.

ivetamihanicova
24. máj 2024

Prečo by si to chcela zvládnuť bez liekov a bez psychológa?

Depresia je choroba, nie je to hanba a trénovaní psychológovia s rokmi praxe, ktorým prebehli pod rukami stovky, tisícky podobných ľudí sú najlepšie čo máme... To isté vrátane liekov - dnes máme moderné lieky, ktoré u väčšiny ľudí skutočne fungujú a majú oproti starým liekom minimálne nežiadúce účinky. U veľa ľudí sa depresia dá skutočne vyliečiť...

babkaland
24. máj 2024

Mne vypísali citalec. Neviem na kolko je to pomoc keďže pri zlom živote tá depresia musí byť lebo keď viete že vás zmlátia cigáni hneď ako vykročíte von, tak zaspávate so strachom, keď vás šikanujú, vydierajú, a to žiadna terapia nezmení lebo zlo nezmizne zo sveta. Takže kým bude zlo čo neviete ovplyvniť, bude aj trápenie. Maximálne tí čo sú v situácii že ich trápia veci ktoré vedia zmeniť že málo zarába, tak si nájde lepšie platenú robotu. Ale skupinky grázlov, bitkárov sú všade a oni nezmiznú. Darmo pôjdete inou trasou tak vás zmláti iná banda. To proste neovplyvníte.