Ahojte ,už nejaky cas pozorujem ,ze sa mi zvacsuje dierka medzi zubami,bolí to .Myslíte že zubár dokáže s takým zubom/dierkou niečo spraviť? V tehu sa mi strašne začali kaziť zuby ,a to nekonzumujem ani sladké tak často ,po sladkom vždy zuby čistím...Ide o to že sa bojím ,že mi to nedá dokopy a budem chodit s dierkou v zuboch 😀prinajhoršom bez zubu .
Ahoj čim skôr chod tam že ti prečisti kanáliky a pozrie na to abi sa vedel zaradiť čo ma stim robiť ak budeš mať v poriadku neporušený koreň dá ti výplň plombu
Presne tak neodkladaj to, lebo potom aj samotná oprava môže byť náročnejšia a bolestivejšia a v neposlednom rade aj drahšia. Zubár ti povie, čo sa s tým dá robiť, takže bude najlepšie, ak sa k nemu objednáš čo najskôr
Objednat k zubarovi hned, a zaroven ak mas moznost tak k vyzivovemu, asi bude treba doplnit vapnik a mozno este cosi z mineralov, aby sa nekazili tak moc. Vsetok vapnik co ide dietatku sa musi niekde od teba zobrat, a ked to nejde zo stravy, tak z tvojich kosti/zubov. A este sa spytaj zubara, ako je to so sladkym, ci umyvat hned po, alebo chvilu pockat, aby sa co najmenej nicila sklovina.
Odporúčam na posilnenie zubov tak tiež jesť čo obsahuje Vitamin D, dávku C,dávku E, a môžeš užívať aj Horčík to najviac posilňuje zuby ak budeš mať posilnené zuby tak bi sa ti nemali kaziť zuby a ani dieri robiť hlavne nejec sladké lebo to niči sklovinu a niči to zuby
autorka@ To je chyba najskôr si vypláchni čistou vodou. Nikdy si neumývaj po konzumácií sladkého hned zuby. To isté platí aj o ovocných džúsoch. Je dobré si ich aj riediť vodou. Zájdi si čo najskôr k zubárovi. Aj floridácia a vitamíny by ti mohli pomôcť
Ahojte.neviem kde sa mam opytat..dnes mi trhali 5ku v pravo dolu..jedla som ryzu a maso a zrnko ryze sa mi dostalo do diery a sparatkom to nejde vybrat..teraz neviem co stym🙈😖
@laska86 Ahoj no tak skus len stale teplou vodou to tam plokať pokým ti nevinde to von
Skusam vselico no stale je tam..aj ked som jedla po 3hodinach a na opacnej strane tak sa mi tam dostala...jooj dufam ze mi tam nezarastie a budem si pestovat ryzu v ustach😂
@laska86 zober vatovú tyčinku a jemne pretieraj si to tam s tyčinku ak tam dostaneš s rukou
To nepomoze asi to skusim dvomi sparatkami..a tom si dnes vobec nemala ani vyplachovat ani cucat..no jedno zrnko ryze mi to pokazi
@laska86 ak ti to vyčnieva tak skus s pinzetou či aj to si skúšala?
Praveze nevycnieva😱
Cerstva diera tak to tam je hlbsie..joooj
@laska86 tak jedine čo z býva íst ku zubárke ona už bude vedela ako na to ísť ma nato prístroje radšej si to tam nerušaj lebo si ešte viac dokaličíš a skomplikuješ
@rudik0987654321111 😞skusim jemne vyplachovat..uz nechcem zubarku vidiet dobru chvilu..
@laska86 len opatrne potom povec 😉
Dam vediet😉dakujem za rady
Ahoj ak ti môžem poradiť rieš to čím skôr ja som si to žiaľ takto zanedbala a dierka sa zväčšovala až mi ostala polovica zubu ...takže teraz musím čakať kým porodim a riešiť to až potom momentálne mi s tým nechcú nič robiť a hneď ma aj odbili že som to zanedbala 😏