Ahojte, mate niekto skusenost so zvacsenou uzlinou v retroperitoneum? Z akeho dovodu moze byt takto v bruchu do 8mm uzlina? Jeden rok nic a po roku takto. Z čoho to moze byt? Uzlinu necitim nic, ale na ct vidno. Ďakujem tym, ktori maju skusenost a zistenia pri skusenosti ;)
Preto sa tu pýtam ci niekto mal takyto problém aj s odovodnenim
@miskakyska ja som mala 6 rokov dozadu ca cervixu, pravidelne chodím každý rok na pet/ct, onkológ uzlinu nerieši, lebo na petku sa metabolických nevysvietila... Este mi povedal ze však aj on má možno uzliny a nevie o tom... Ale príčinu mi nepovedal teda
@miskakyska teratom je nezhubný nádor?
@miskakyska tak to je zaujimave fakt, to som este nepocula …. Cize teoreticky tiez to mozem mat napriklad z niečoho takehoto, kedze na petku sa mi tie uzliny nevysvietili … a inak mal mi tendenciu sa zvysovat jeden onkomarker a kolisat … lebo moj onkogynekolog tie uzliny vobec neriesil, kedze sa nevysvietili na pet/ct, ale teda mna to tak mata, ze vsak asi to neni uplne bezne mat v bruchu uzliny, aj ked neaktivne, ze nejaka pricina asi je
@miskakyska no drzim palce, nech to je histologicky ok, v poriadku všetko … no ten moj lekar absolutne neriesi, ani ze by nejaku biopsiu nic, nevysvietila sa na pet/ct a hotovo, nezaujem
@sisi2212 ďakujeme ☘️ tiež držím palce... človek nemá pokoja,viem...a asi ani už mať nikdy nebude😔
@miskakyska presne, to uz ked nieco je, tak stale je clovek v strehu a mozno realne aj ta moja uzlina nic neni, kedze neji metabolicky aktivna, ale clovek uz je taky neisty a ma teda potrebu mat odpovede
To fakt nikto nemal zvacsenu uzlinu v bruchu? 🤔