Zväčšené hrče na krku

1. júl 2023

Ahojte chcem sa spýtať či mi môže zväčšená uzlina pod uchom ( za uchom blízko kyvaca) spôsobovať že sa mi tou stranou zle prehlta a puka mi v uchu, už sa pridružila aj druha uzlina cca po roku hneď pod ňou. Uzlina pod uchom je nebolestiva tvrdá ako skala tá druha je zatiaľ menšia asi cca ako väčší hrasok tiež tvrdá. Mám problémy s tím prehltanim už skoro rok a teraz sa mi spravila ďalšia uzlina celé mám pocit že mi to ide s tých hrči ako keby nemôžem dobre tade vykonať pohyb toho prehltnutia. Pridávam aj fotku ďakujem za rady na krcnom som bol že to nič ale rok sa to nezlepšuje.

majamat
1. júl 2023

zvycsene uzliny yvaju z prekonanych infekcii. tie uzliny co mas na krku nie su hlboko, preto to s prehltanim nic nema.
pukanie v uchu sa vyskytuje pri zapaloch v hrdle.

autor
1. júl 2023

@majamat neprekonal som dlho žiadnu infekciu tak neviem že čo by to mohlo byt mne sa to zväčšilo a začali mi problémy tu pod uchom mám viac dnuka na kyvaci hlavy, takto to mám len odfotené zboku nemám hlavu rovno tak to viac vidno.

majamat
1. júl 2023

to moze byt z preoanej v minulosti. niektor euzliny zostavaju zvacsene dozivotne.

to ej jedno kde je, je len mozno v priehlbinke, no stale nie je vovnutri
nech skusam prehltat akokolvek, tu cast krkvu vobec pri pehltani nepouzivam. pouziva sa predna cast krku. ako ano, krk sa mi torchu pohne ajv tom mieste, no na to, aby som prehltla, tu cast krku nepotrebujem.

raszuz
1. júl 2023

Smer lekár a vymenny na sono, ORL.

viktor24091999
13. júl 2024

Zdravím ako ste dopadli