Zväčšená uzlina nad kľúčnou kosťou

20. feb 2023

Ahojte, je tu niekto kto mal dlhodobo zvacsenu uzlinu nad klucnou kostou z inych pricin ako nadorovych? Som sledovany uz 1r kvoli zvacsenej uzline cca 1,5cm (nemeni sa).Kontrolovane iba sonom, doktor neodporucil ziadne dalsie vysetrenia/biopsiu. Mam velky strach, hladam niekoho s rovnakym problemom (komu to dopadlo dobre a nakoniec to nic nebolo 🙂. Dakujem

taktotedanie
20. feb 2023

Krvne testy a biopsia
Trvala by som na tom
To, ze niekomu to dopadlo dobre neznamena ze to bude aj u vas alebo u vas to nemusi znamenat nic a u niekoho to moze byt zle
Mna by skusenost niekoho z netu neuspokojila a neukludnila, riesila by som testy dalsie

tykat
20. feb 2023

Kamaratka si nahmatala hrcku pri klucnej kosti ale zaroven bola dlhodobo "chora", mala silne nocne potenie (komplet prepotene pyzamo), slabost. Zistili jej rakovinu lymf.uzlin, absolvovala liecbu a je uz dlhe roky ok. Prave to extremne nocne potenie je jeden z priznakov (okrem hrcky pri klucnej kosti).
Mozno by som skusila aj nazor ineho lekara, pre ukludnenie.

ivka21
20. feb 2023

Trvaj na poriadnom vyšetrení. Sestra sa na telesnej buchla nad kľúčnou kostou. Vybehla jej tam hrca a žiaľ mala rakovinu kosti....nastastie to prežila lebo to zachytili skoro

msnesquik
20. feb 2023

@tykat ano, ale uz ked su taketo priznaky, tak je to uz slusne rozbehnute...tiez som.mala, ale leukemiu, priznaky su podobne
Autorovi - uzliny nad klucnou kostou nemaju byt hmatne, ale ak je zvacsena uz rok a bol by to lymfom, tak davno lezis v nemocnici, leukemia a lymfom su rychle rakoviny, daj si skontrolovat krvny obraz a ak sa inak citis dobre, chodila by som akurat na to sono na kontrolu, ci sa nemeni

autor
20. feb 2023

@msnesquik krvny obraz robeny 2x vsetko v poriadku, na vlastnu ziadost robene sono brucha, krku a stitnej zlazy, tiez ok. Uzlina vraj vykazuje normalne znaky, len ta velkost ma desi a tiez to ze vsetky info o takychto uzlinach na nete su katastroficke. Uzlina nie je hmatna, nedokazem ju najst, bola najdena nahodne pri inom sonografickom vysetreni. Keby neboli zverejnene vsetky info a studie ohladne toho na nete, situacia by bola ovela lepsia, takto uz neviem ci prehnane panikarim alebo zanedbavam :/ dakujem za vsetky rady a nazory kazdopadne, dufam ze to bude ok 🙂

lienocka73
23. jún 2024

Ako pokračuješ s tou uzlinou?