Zväčšená štítna žľaza

17. júl 2024

Ahojte. Baby mali ste zväčšenu štítnu žľazu s tým ze hormóny sú ok? Teda mali by byť. Brali mi krv minuly rok bola ok a robili sono tam mi našli cystu (tiež minulý rok). Mala som ist na kontrolu o 2 roky znova na sono ale bola som už pred 2 týždňami lebo sa mi ťažšie dycha a ked zaklonim hlavu akokeby ma dusilo. Objednali ma na sono na koniec septembra :( neviem co robiť. Obmedzuje ma to velmi a stale si to chytam ci mi nieco nevyrastlo tam. Co s vami robili pro zvacsenej štítnej žľaze?

jaskolka
17. júl 2024

Mala som tak ľavú stranu ŠZ zväčšenu, vybrali mi tú polovicu. Bola som bez liekov, aj teraz som, 1x ročne kontrola, odbery sú v poriadku, takže tá druhá polovica to zvláda.

suzitok
17. júl 2024

Ja som mala krvné odbery vždy ok...nikoho nenapadlo urobiť sono, až ma raz poslali úplnou náhodou, lebo že mám nejaké zväčšené hrdlo. Endokrinologička sa najskôr smiala, že načo ma poslali, keď krv neukázala nič, neukáže ani sono. Operovali ma z večera do rána vyslovene, žľaza bola celá zanádorovaná, plno uzlov, útvarov, cýst..ani mi nepopísali v náleze všetky, iba pár najväčších. Vybrali mi ju celú.

autor
17. júl 2024

@suzitok a si v poriadku?

suzitok
17. júl 2024

Áno, najhoršie bolo čakanie na výsledky...teraz mám 1 malú tabletku ráno, už síce doživotne, ale nastavila mi to veľmi dobre, odzneli aj iné problémy, ktoré som mala - zvýšená únava, bolesti hlavy, spavosť, triaška, potenie, nevoľnosť, bolesť svalstva..atd...

aurinia
17. júl 2024

Ja mam to čo jaskolka. Polku mi vybrali, lieky neberiem. Polovicka stiha. Ak ti odporucia operáciu, tak sa jej nevyhybaj.

petrofka
17. júl 2024

ja mam krv ok a zväčšenú štítnu žľazu. Stalo sa mi to po pôrode. Prišlo sa na to náhodou, keď som bola na sono kvôli uzlinám. Beriem ráno lieky. Každých 8 mesiacov kontrola. Je to tak uz asi 8 rokov. Niekedy je o čosi zväčšená, naposledy sa mi to stalo po covide v decembri. Zdvihla mi dávku liekov a v pohode, zas sa stiahla. Myslím, že sa a tým dá žiť 🙂

zoeyoga
Odpoveď bola odstránená
Zobraz