Zdravím. Bola mojej dcére (15) diagnostikovaná infekčná mononukleóza. Resp už sme to jakš tak prekonali. Pečeň sme mali zväčšenú ale už je ževraj na vrchnej miere normy. Slezina má 14 cm! Nechali nás doma 2 týždne aby sa jej neroztrhla. Potrebujeme byť fitt keďže sme v 1. ročníku bil. gymnázia. Nejaká pomoc ako skrotiť slezinu? Budem vďačná
Ďakujem <333
žiaľ, rýchlu pomoc neporadím, určite ti s tým niektoré dievčatá pomôžu. Ja len na okraj z vlastnej skúsenosti - synovi tiež zistili už prekonanú inf. mononukleózu a dával sa dohromady dlho-predlho, v podstate vidím následky ešte aj po viac ako roku. Druhý ročník na gymnáziu musel zostať doma, bol doma viac ako 3 mesiace, už som bola presvedčená, že bude musieť opakovať ročník, ale škola mu maximálne vyšla v ústrety, od začiatku ho spolužiaci zásobili všetkými poznámkami, aby nestratil kontakt s učivom. Niektoré veľké písomky som ho zaviezla písať do školy, niektoré dokonca písal doma cez mail a nejakú ich školskú aplikáciu, bol doma práve v období pred Vianocami až do marca - takže cez polročnú klasifikáciu. Ale nakoniec to bez problémov dal. Takže určite odporúčam hneď od začiatku "pobytu" doma pracovať so školským učivom a zabezpečovať si materiály tak, aby sa mohla učiť doma postupne, nie nárazovo až po príchode do školy. Tiež nám zo začiatku tvrdili, že to bude najviac na 3 týždne, ale postupne sa to komplikovalo tak, že bol doma naozaj dlho. Ak by nerobil od začiatku, ročník by určite nezvládol. Ale aj ja som komunikovala so školou a bola som v kontakte s triednou, ktorá nám veľmi pomohla.
@jajo1 problem je ,že triedna je no. Nekontaktuje sa s deťmi. Nevie ani ich mená a keď majú ísť na akcie nemá o tom šajnu. Na toto vobec sa nespolieham na triednu. Samozrejme robíme čo sa dá. Učíme sa (aspoň snažíme) a pomaly sa dávame dokopy
Len som chcela “zistiť” či nieje niečo čo pomáha slezine sa zregenerovať. Jedlo alebo vitamíny. Hoc čo
Školu teraz nerieš snáď, keď za ňou pôjdeš hoc aj 3x za týždeň pre úlohy vyjde Vám v ústrety veď ma zdr.problemy ty ako rodič to ries s nou.dnes nie je problém od spolužiakov odfotiť úlohy cez mobil.Moj syn ju má tiež zväčšenú a nezistilo sa nič.
čo tak homeopatia? syn mal nedávno zápal mandlí. zo začiatku podozrenie na mononukleozu - našťastie sa nepotvrdila..6 dní horúčky, zápal v krvi atd.. to zase tiež tak rýchlo choroba neodoznie, imunita bude narušená dlhodobejšie..nastúpil na VŠ /prakticky ani nenastúpil a ochorel hned prvý týžden/, tiež nemože vymeškávat..tak riešime takto, ked telo potrebuje "nakopnut"..