Zväčšen štítna žľaza bez užívania liekov

nikuskaakolarova
16. jan 2022

Ahote máte niekto zväčšenú štítnu žľazu ale že neberiete lieky ja mám vysetrenia no obvodná mi povedala že je to v norme že nemusím brať lieky akurát má posledné dni občas boli v oblasti štítnej žľazy mám aj pp nejako to tomu nedávam za vinu aj keď pp dokáže toho dosť spôsobiť no len sa pýtam či máte s tým skúsenosti že vás to bolelo na krku respektíve v oblasti štítnej žľazy vďaka ♥️

simsalabim
16. jan 2022

Zvacsenie stitnej zlazy moze sposobit pobolievanie. Ja mam cysty a niekedy su bolestive, potom to zas ustupi. A co je to pp?

benit
16. jan 2022

@nikuskaakolarova bola si.u endokrinologa? Alebo to len obvodacka zhodnotila?

romea
16. jan 2022

@nikuskaakolarova treba ísť k endokrinoligicke, ona zoberie krv a urobí sono štítnej žľazy, čudujem sa ze obvodná to takto zhodnotila. Mne na preventívne obvodná hmatom kontrolovala štítnu a hneď ma poslala, pre istotu, štítna vie urobiť v tele riadnu sarapatu riadi veľa hormónov v tele

evinku
16. jan 2022

@nikuskaakolarova ahoj.. Ja mam zväčšenu štítnu žľazu a neberiem tbl... Som. Kontrolovaná pravidelne u endokrinologicky...

nikuskaakolarova
autor
16. jan 2022

@simsalabim pp je panicka porucha 🙂

nikuskaakolarova
autor
16. jan 2022

@benit no vzala mi krv a podľa toho zhodnotila že lieky nepotrebujem 🤷‍♀️

benit
16. jan 2022

@nikuskaakolarova pytala by som sa na endo. Tam urobia sj usg a zhodnotia potom. Je to clovek, ktory o šž a liecbe vie viac ako obvodak. Nikoho nechcem urazit, ale urcite nevie vsegko zhodnotit a zvlast bez ultrazvuku.to ta mala poslat hned.

romea
16. jan 2022

@nikuskaakolarova hmm len nie som si istá, či endokrinoligicka nerobí detailnejšie rozbor krvi a druha vec bolo by dobre ísť aj na, sono štítnej, aby náhodou tam bwboli uzliky a tak, to treba sledovať aj to ci sa časom nezvacauje

simsalabim
16. jan 2022

@nikuskaakolarova endokrinolog indikuje vysetrenia na viac hormonov stitnej zlazy, obvodny len na jeden. Navyse ti obvodny stitnu neskontroluje usg.