Pred tehotenstvom som mala všetky zuby porobené, vtedy som pracovala v zahraničí. Keď sme sa vrátili na slovensko som otehotnela a dosť sa mi pokazili zuby. Mam 9kazov, zubár povedal ze lepšie by bolo urobiť korunky. Neviem ale ako to mam finančne vyriešiť, pretože manžel mi to vyčíta, ze on nebude zarábať len na zuby. Ze ak chcem tie korunky mam preto niečo spraviť (myslel ísť do práce). Ešte stále som na rodičovskom dieťa má len 2roky. Skúšala som brigádu bola som tam asi mesiac a pol, ale nedalo sa to zvládať aj s domácnosťou. Peniaze nato mame len manžel zarobi dosť, len neni ochotný mi pomôcť. Čo by ste v tejto situácii robili vy?
To čo za muža že ti nedá peniaze keď potrebuješ...keď je skupan sa nemal viazať zo zenou a decko robiť.Zuby si sprav postupne za svoje a on ak náhodou bude od teba niečo žiadať do budúcna vykakaj sa mu na hlavu ako on tebe.
Že čo by som robila? Vykašľala sa na takého muža. To čo je za charakter, keď vlastnej žene nechce pomôcť? Zuby si dôležité, robia prvý dojem, bez nich sa cítiš menejcenne, sebavedomie ide rapídne dole.
Neviem. ako ste na tom financne, ale predstav si, ze ty pracujes, zijete z jedneho platu, manzel je doma s dietatom a chce si ist dat v dnesnej dobe, ked neviete, ci budes mat pracu, ci vydrzia rezervy v pripade nezamestnanosti, spravit zuby za 3 tis eur. Velky zasah do rozpoctu. Nebola by si nadsena.
Teraz dat opravit kazy a korunky dat spravit po navrate do prace. Ty das polovicu a manzel nech ti prispeje polovicou.
Alebo kebyze zijes sama a proste nemas na korunky. Co urobis potom? No das opravit kazy aspon zatial a pockas. Je lepsie sa racionalne zamysliet nad moznymi rieseniami a dovodmi, kym zacnem na niekoho nadavat, ze mi neda na zuby, prsia,...
Ja by som sa v prvom rade sla poradit k inemu zubarovi, nevieme v akom stave su zuby, ale kazy sa urcite daju opravit aj normalne. Ked si povedala zubarovi, ze si prisla zo zahranicia, mozno len myslel, ze na to mas a chcel zarobit, lebo najdu sa aj taki vydumanci.
Určite si toskonzultuj aj s iným zubárom, zuby, sa dajú opraviť aj bez korunky. Ak máš dôveru alebo Unión využi benefit. Pri dôvere si to pýtaj urobiť na viac krát aby ti to co to ušetrilo. Inak baby úprimne pri prvom 10 kazov a pri druhom žiadny a to som tam šla s malou dušičkou a jediný rozdiel bol ten ze som si dávala vápnik koli zlomenine. Teraz sa idem tiež poradiť koľko toho vápnika môžem tehu.
Ja by som vymenila zubára ,nie manžela ,keďže viem koľko stojí jedna korunka 😃😃 Takže manžela úplne chápem.Pokial nemás veľmi zničené zuby ktoré sa nedajú inak opraviť možno by som nad tým uvažovala ,inak nie.Mne tiež nukal spraviť si komplet korunky celý chrup,len tak ,aby som mala krásny úsmev ,zuby mám zdravé 😌 jasné že som odmietla ...
ziadne korunky, aj pod nimi sa vedia zuby kazit, daju sa osetrit korene, a nasledne domodelovat zub...skus sa informovat o takej moznosti...kazdy zub sa tak robi na 2x, ak ma dr. spravne vybavenie...
opravit, bez koruniek. mne robili po tehotenstve 18 kazov. korunky nikto nespominal