Zuby múdrosti

nadaa1
18. feb 2017

Dobrý večer chcela by som sa opýtať na zuby múdrosti. Rastú mi na všetkých 4 stranách. Bojím sa ísť k zubárovi. Keď som na posledy bola mi zubárka povedala že musia ísť operačne von. Čo sa môže stať počas operácie môžem aj zomrieť ? S toho mám najväčší strach. Ja mám problém s dýchaním dýcham cez ústa bude to problém ?? Strašne sa bojím 😢 už ste to niektorí zažili ?? Ako dlho to asi trvá ta operácia ? A môžem byť aj v polovici narkóze ?? Že nebudem cítiť čo mi robia ale budem pri vedomí že nebudem spať ?? Dá sa to ? Ďakujem 🙂

erikavesela
18. feb 2017

Mne to robili v plnej narkoze..manzel hovori, ze to trvalo tak 3/4 hodinu...a potom prebratie sa z narkozy...mojmu manzelovi pichli iba proti bolesti...odisiel z cakarne a o 18 min.bol spat bez zubov...odporucim...chod k zubnemu chirurgovi, nie klasickemu zubarovi

magmaggie
18. feb 2017

Mne aj manzelovi to robili na zubnej chirurgii..dostali sme len injekcie..samotny zakrok potom nebolel..ale ked prestalo umrtvenie ucinkovat bolo citit...trvanie zalezi aj od toho, ake mas silne korene...moje isli niektore lahko, niektore tazsie..niektore sa mu kliestami lamali...zakrok samotny nie je nic strasne...skor tie dni potom

margaretka
19. feb 2017

mne ich vytrhol ako klasicky zub, injekcia a vytrhol mam uz dva vonku, o mesiac dalsie dva. hotovo. ziadne stresy nic vynimocne po vytrhnuti som nic necitila isla som do prace, vecer dala pre istotu ibalgin a na druhy den som citila len lice tam kde bola injekcia. A to som pacient ktory sa neskutocne velmi boji zubara aj ked ho mam uzasneho predsa podveodmie stres ziadny kaz nedam vrtat bez injekcie.

nadaa1
autor
19. feb 2017

@margaretka ale ja tie zuby mám ešte v dasne a nie sú von. A už má bolí dole na ľavej strane. 6 rokov sa mi tlačia a stále ešte nie sú von.

katkahs
19. feb 2017

A na rtg snimke mas zobrazene vsetky 4? Mne rastol iba 1, nesiel mi krivo, len bol pokazeny, kym ako tak vysiel, trvalo pomaly 8 rokov 🙂 vytahoval mi ho zubar z martinskej chirurgie, nic som necitila, potom ziadne bolesti, bola som prekvapena, ze si nemusim davat nic od bolesti. Tie ostatne 3 na rtg snimke nemam, jednoducho mi nenarastli a vraj uz ani nenarastu. Ale niekedy citim taky tlak v dasne, akoby sa tlacili. Preto sa pytam, ci si bola na rtg a ako ich tam mas usporiadane. Na operacii som bola, ale inej, nemas sa coho bat.

adrika88
19. feb 2017

@nadaa1 urcite chod cim skor aby si neskor nemala s nimi este vacsie problemy...mne vyberali "lavu" stranu (lokalne umrtvenie) - citis len tlaky ziadnu bolest a trvalo to asi pol hodinku dokopy aj s vyplnenim nejakeho dotaznika...pre mna boli najhorsie 2 dni potom..na 3.den mi riadne opuchlo lice a potom uz len lepsie ☺ caka ma este druha strana ale kym sa neozyva tak ju neriesim..a keby som bola vedela tak dam prec urcite vsetky 4 naraz 🙂

floren
19. feb 2017

Chod cim skor, lebo sa ti mozu urobit hnisave vacky. Mne ich klasicky vytrhla a nebolelo ma to vobec. Horsie som znasala trhanie 5.

rakahaka
19. feb 2017

Dva spodne mam von, bol to kriz, trhal mi och zubny chirurg. Ale ja som speci pripad, mne nezaberaju injekcie, boli velmi velke a hlboko a zakliesnene do sedmiciek. Po vytrhnuti hnisave zapaly co pekelne bolelo, denne cistenia dva tyzdne kym sa zacelila rana. Moc drzim palce. Ja by som to riesila uz len celkovou anestezou, ak by mi zabrala :D