Zuby - mostík

20. jan 2024

Ahojte chcela by som sa spýtať ci je tu niekto kto ma spravený mostik kov-živica a mal tento problém. Ide o to ze ja mam tento mostik na celých horných zuboch 13 rokov a začal sa hrozne kaziť, z dvoch zubov mi odpadli zpredu akoby fazety, vyzera to hrozne a začal sa mi posúvať tak nižšie,čiže keď sa usmejem je vidieť ten kov. K zubárke som objednaná až budúci mesiac tak neviem aký bude postup.Ze ci sa dá nejako zachrániť pripadne dá mi ho dole a asi si budem dat nový,Viem ze je to orientačné ale cca koľko by ma vyšiel nový mostik na celý vrch?

jaga18
20. jan 2024

Susedovi teraz robili nový ale už celý biely bez kovu si dal a 2200 platil za horný.

autor
20. jan 2024

@jaga18 ďakujem tak dúfam ze mi tak nejako povie.

ewell13
20. jan 2024

Mostíky ako aj korunky a implantáty tiež majú svoju životnosť. Zvyčajne cca 10 rokov. Treba sa o ne aj starat, ako o svoje zuby. Každý deň cistit medzizubnou kefkou. Strava sa dostava do medzizubnych priestorov, kde sa mnozia bakterie, a zuby pod mostikom odhnivaju. Mostík sa zhodí, a uvidí sa čo pod ním nájdu. V akom stave sú zuby pod ním. U nás v ambulancii stojí 1 zirkónová korunka 200e.

janka1011
27. jan 2024

@ewell13 korunky a implantáty určite nemajú životnosť 10 rokov. Ak skutočne robíš v zubnej ambulancii, toto by si mala vedieť. Korunky majú ľudia bežne cez 20 rokov a imlantát by ťa mal pri správnej starostlivosti vydržať desiatky rokov alebo aj doživotne.

dada421
16. apr 2024

@ewell13 kde to je u vás v ambulancii? Myslím mesto