Ahojte chcela by som sa spýtať ci je tu niekto kto ma spravený mostik kov-živica a mal tento problém. Ide o to ze ja mam tento mostik na celých horných zuboch 13 rokov a začal sa hrozne kaziť, z dvoch zubov mi odpadli zpredu akoby fazety, vyzera to hrozne a začal sa mi posúvať tak nižšie,čiže keď sa usmejem je vidieť ten kov. K zubárke som objednaná až budúci mesiac tak neviem aký bude postup.Ze ci sa dá nejako zachrániť pripadne dá mi ho dole a asi si budem dat nový,Viem ze je to orientačné ale cca koľko by ma vyšiel nový mostik na celý vrch?
@jaga18 ďakujem tak dúfam ze mi tak nejako povie.
Mostíky ako aj korunky a implantáty tiež majú svoju životnosť. Zvyčajne cca 10 rokov. Treba sa o ne aj starat, ako o svoje zuby. Každý deň cistit medzizubnou kefkou. Strava sa dostava do medzizubnych priestorov, kde sa mnozia bakterie, a zuby pod mostikom odhnivaju. Mostík sa zhodí, a uvidí sa čo pod ním nájdu. V akom stave sú zuby pod ním. U nás v ambulancii stojí 1 zirkónová korunka 200e.
Susedovi teraz robili nový ale už celý biely bez kovu si dal a 2200 platil za horný.