Zubný strojček pol roka - nie je to krátko na trvalú zmenu?

kemka2
29. máj 2019

Ahojte, chcem sa s Vami poradit. Zaciatkom marca som si dala fixny strojcek. V maji som uz mala zuby krasne vyrovnane a vcera po vymene ibluka mi dr. navrhol ze po lete ak budem chciet mozme dat strojcek dole ze zuby su uz rovne ale ze to necha na mna ze ho mozem nosit az do marca ako sme sa na zaciatku dohodli...potom mi ma dat este strojcek na noc.
Popravde najradsej by som ho uz dala dole len sa bojim ze to je kratka doba. Nema s tym niekto skusenosti? Ze nosil iba pol roka strojcek a zuby ma v pohode? Ci nechat radsej az do marca aj kes uz je vsetko vyrovnane?

galioska
29. máj 2019

@kemka2 moja dcéra bude mať tiež, lekár vravel rok až rok a pol treba

daniela87sk
29. máj 2019

@kemka2 nebo ti poradiť ale môžeš mi prosím ťa povedať koľko ťa strojček vyšiel A kde si si ho dala robiť?

kemka2
autor
29. máj 2019

@daniela87sk v zlatych moravciach u dr. Panika...kedze uz mam 32 tak si platim vsetko..ale mam len horny....zaplatila som si naraz aj tie kazfomesacne navstevy takzr som uz dala 1000 eur...a vymeny oblukov platim 35 eur to je raz za tri mesiace....platila som naraz aj tie navstevy na dotahovanie lebo zaplatis na cely rok a dve dotahovania mas zdarma

sissy27
29. máj 2019

@kemka2 to je divný prístup, že ako ty chceš 🤔 ja som teraz absolvovala strojček s dcérou, a aj keď mne sa to po pár mesiacoch zdalo už super, tak doktorka sa smiala, že ani náhodou a dolaďovala tam úplné detaily. A potom ešte dva roky retenčná liečba, aby sa jej to neposunulo späť. O tomto ste sa tiež bavili?

monca0021
29. máj 2019

@kemka2 môžem sa spytat predtým ako si si ho dávala si musela mat všetky zuby v 100%tnom poriadku však?

kemka2
autor
29. máj 2019

@sissy27 ano na dva roky este ten nocny strojcek urcite....ako on len kvoli tomu ze ci mi to nevadi v robote a tak...no tiez by som radsej mala od neho jasnejsie stanovisko a nie nechavat to na mna

kemka2
autor
29. máj 2019

@monca0021 ja som mala zuby ok len som si u neho davala preplombovavat stolicky horne lebo som tam mala este cierne plomby...ale asi je blbost davat na neopravene zuby strojcek....

sissy27
29. máj 2019

@monca0021 ja som bola s dcérou predtým na prehliadke, určite by si mala zuby v poriadku, pretože so strojčekom je problém ich opraviť, nedostane sa tam s vŕtačkou a dávať dole a späť nie je úplne jednoduché. Hlavne strojček a kazy nerobí ten istý zubár.

andreagartnerova
29. máj 2019

Ja som nosila dva roky ale mala.som predkus, ono zavisi v akom stave si mala zuby. Potom treba nosit ten priesvitny lebo mne sa aj tak zuby trosku pohli a to som nosila dokopy 4roky aj s priesvitnym. Sesternica mala pol roka fixny nenosila priesvitny a zuby sa jej vratili tak ako ich mala predtym.

kemka2
autor
29. máj 2019

@andreagartnerova ja som mala hornu dvojku vychylenu nad jednotkou a jednotky som mala trochu zatlacene dovnutra...ja to teda radsej necham az do marca...ked som uz tolko penazi za to dala tak nech to ma ucinok

sabilindura
29. máj 2019

pokiaľ su vyrovnané tak nie je problém, potom už treba nosiť ten nočný strojček, hlavne to nezanedbať a všetko by malo byť v poriadku 🙂

andreagartnerova
30. máj 2019

@kemka2 presne tak mala moja sesternica ja by som si ho este nechala, zuby sa hybu cely zivot. Mna by mrzelo, zeby sa mi to vratilo do povodneho stavu.

fotoarch
30. máj 2019

@kemka2 ahoj. Aj ja som mala fixny strojček po 30tke..Späť k Tebe. Ak máš už zuby rovné , môže ti dať strojček dole aj zajtra. Pretože dostávas automaticky nočný - ktorý ti tie zuby bude udržiavať v polohe ďalšie roky, aby sa nepokrivili späť