Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat, ci mate niektora komplet na vsetkych zuboch mostik, a ako ste si na to zvykali. Mozno cudna otazka, ale ako sa o to starate, da sa medzi zuby vopchat dentalna nit, mozte bez problemov vsetko jest, aj tvrdsie veci ako napr. orechy, treba nejake specialne vyplachy alebo nieco co obmedzuje zivot? Dakujem velmi pekne za odpovede 🙂
Mam len 26 rokov takze sa mi to zda velmi skoro u mna a preto sa dost bojim a pytam :o
No ja napriklad mam jeden mostik a uz nikdy viac. Mam super zubara, nahovoril ma na to...ale po dvoch rokoch mi sam povedal ze prec......ze zazil len mna a este jeden pripad, ktoremu proste mostik nesadne. Vkuse som mala zapalene dasna....samostny mostik mi nezavadzal, ale jednoducho mojmu telu nejako nesadol. Potom mi normalne urobil namiesto toho umeleho zuba naozaj len taky mostik....normalne na tom hryziem, ale.je to len taka platnicka a pod tym mam volne.....mam to vzadu, takze vidno to nie je a ja som kooonecne spokojna a bez zapalov.
Dakujem baby za skusenosti
http://www.dentalplus.sk/sluzby/zubne-protezy-k... Ja som tu bola spokojná a môžem len odporúčať, pri jedle mi nezavadzá a normálne hryziem všetko ako za starých čias, čiže pohodička. Asi je to aj dosť individuálne, komu to ako sadne/nesadne. V každom prípade good luck.
Ahojte skusim oživiť tému….. mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?
@majka2018 Koľko vás stál ten mostík?Dakujem
@lubomiramolnarova dala som si 12 zubov hore a stalo to 2400€ bez dokladu a s dokladom 3000€
@majka2018 cozeee??môj zubár si pýta 80e za 1 zub..12x80=960e...ze 2400e za mostik..ty vole..za taký majland ste si mohli spraviť už implantáty
@marvelovka jeden implantat stoji nieco cez 1000 eur. Ja za mostik na zuby budem platit 1700…
@sparkling tak ten zubár nepozná boha..
Ahoj. Ja mam uz skoro rok 3mostiky v ustach. Na dolnych zuboch dva a hore jeden. Da sa na to v pohode zvyknut a jem uplne vsetko. Ked mas dobru zubarku ktora ti ich priaposobi tak aby si ich ani necitila tak to bude v pohode. A staram sa o ne tak ako o ostatne zuby. Zubna nit, pasta a ustna voda su zaklad 🙂