Ahojte žienky idem sa spýtať mam horné zuby mostík predný zub a sem-tam bočné nemám ale pointa je tá že ako máte robený mostík a či keď tam kde nemáme zub svoj máte náhradu či tam máte tiež to ďasno tak že neprilieha ďakujem
Chápem. Bojíš sa,že sa ti pod to dostane jedlo a pod.
Malo by čo najviac priliehať,ale možné to je.
existujú predsa medzizubné kefky a sprchy
@rozculena že mostík zubný a kde nieje zub kde je náhradný tak ma zaujíma či to ma niekto rak že ma rám medzeru
@rozculena veď to zubár tvrdí že to nemám stym robiť mne trhal 21predny zub a nad tým mam fugu
@lenka23011992 ja mám mostík,ale dolu.Dosadá mi to na ďasno.Ale podľa mňa by tam žiadna fuga byť nemala.Musel ti robiť odtlačky,to je čo za babráka
@rozculena robil mi odtlačky a o týždeň mostík nahradzovať
@lenka23011992 ja by som sa opýtala na toto iného zubára
@rozculena veď aj ja rozmýšľam nad tým …stalo to nie malé peniaze
@lenka23011992 a mala si aj dočasný mostík alebo hneď dal trvalý?
@rozculena nie mala som trvalý hneď
Treba sa sťažovať, musia to prerobiť.
Ka vytiahol zub a hneď lepili mostík áno je tam medzera. Čaká sa aspoň 3 mesiace kým sa správy definitívny mostík a definitívne sa nalepí. Treba sa spýtať zubára zväčša sa lepí len dočasne a čaká sa na úplne zahojenie rany. Je to bežný postup keď sa pacientovi vytiahne zub a doplní sa do mostíka. Pred definitívnym lepením sa to upravy v labaku aby to presne sedelo.
@joesvk bola som tam ale tvrdí že sa to inak nedá robí to 40rokpv tak
@lenka23011992 nalepiť fixné? Alebo dočasne?
@ronie338 lepit hneď mne trhal dva zuby
@joesvk pôjdem zase sa spýtať že mi to tam vadí predný mi tam vzduch ide ale že to sa inak nedá urobiť povedal
@lenka23011992 bežne sme hneď lepili mostík po vytiahnutí, ale lepili sme dočasným cementové, na maximálne pol roka, kým sa zahojí rana a potom sa vzal mostík, odtlačok poslalo sa to technikovi na doplnenie a tak sa to lepilo fixne. Nikdy sme nelepili hneď fixne, lebo sa tam vytvorí medzera a jednak to vie vadiť esteticky ale hlavne sa tam jedlo dostane a vie to akoby pískať keď cez to ide vzduch. Preto sa pýtam na aký cement lepil.
A hlavne kedy ťahal. Ak pred mesiacom ešte aspoň dva treba čakať. 3 mesiace trvá kým sa zahojí aj kost.
@lenka23011992 Ty si cudzinka? Veľmi zmätočne píšeš.
@ronie338 nie lepil mi hneď trvalým a povedal že to je dobre tak …a vlastne aj s trhanim mesiac presne nahradzoval zuby
@lenka23011992 tak to je veľmi skoro lepené na fix
@ronie338 no a teraz neviem čo robiť či sa to len mne zdá alebo je to ozaj tak že to nieje dobre adi
@lenka23011992 koľko prešlo od trhania? Ak už aspoň 3 mesiace, už by sa nemalo meniť to dávno, malo by to byt v podstate úplne zhojene. Sú dve možnosti. Nechať to tak ak to esteticky nevadí, kúpiť ústnu sprchu každý deň to tam poriadne vyčistiť. Ak teda to nespôsobuje šušlanie, nepríjemnosti pri dýchani a rozprávaní. Ak je to problém, je nutné dat to dole. Ale tu je veľké riziko a naozaj ze veľké ze sa pri davani dole poškodí mostík. Bud sa odlúpi keramika čo sa deje najčastejšie keď sa dava dole napevno nalepeny mostík, alebo nepôjde vôbec dat dole a bude sa musieť rozpíliť. Vtedy by sa robil nový. Ak by sa podarilo dat ho dole bez poškodenia alebo len ze trochu sa odlupilo z keramiky, správy sa odtlačok, pošle do techniky a technik to doplní. Ale skôr to vidím že bude treba nový mostík. Robím v ambulancii a robila som s mladými aj starými doktormi a nelepilo sa to tak skoro. Robili sme medzerník alebo dočasný mostík práve na to obdobie kým sa to ustáli. Mali sme pacientov ktorým sme to nalepili na provizórny cement a oni neprišli až keď sa im začalo uvoľňovať po pár rokoch ale to bolo ich rozhodnutie. Ja by som šla za tým zubárom q žiadala opravu ale už by som neplatila nič.
@ronie338 ďakujem krásne dalo by si na teba neako súkromnú správu??