Dobrý deň. Prosím Vás, bola som na preventívnej prehliadke, kde mi zubár našiel dva kazy. Termín na opravu mi však dal až o 6 mesiacov. Nie je to podľa vás a vašich skúseností neskoro? Ďakujem za vaše zdieľanie a skúsenosti
@gabi610 o 6 mesiacov? to je strasne dlha doba. Zalezi aky je ten kaz. Ci je len niekde na okraji alebo je uz niekde pri koreni. Videla si RTG? Je to tam pekne vidiet.
@gabi610 žiaľ aj taká je objednávacia doba. Určite vám lekár nedal termín o pol roka ak by bol kaz moc hlboký. Kaz nevznikne za týždeň ani za mesiac. Je veľa pacientov ktorý majú počiatočné kazy v rovnakom stave niekoľko rokov... Určite by som dodržiavala hygienu , medzizubné kefky prípadne nitku a bola v kľude. V prípade bolesti samozrejme hneď volajte lekárovi.
Ako sme sa prestahovali, nasla som si noveho zubara. Napriek pravidelnej prevencii, dentalnej hygiene a utvrdzovaniu od stareho zubara, ze mam luxusny chrup, ten novy mi nasiel x kazov, o ktorych som netusila, zuby ma totiz vobec neboleli. Kazy boli pod plombami, volnym okom ich nebolo mozne vidiet. Vraj vznikli preto, ze zubar mi fotokompozity nahadzal na stary cement, co sa daval pod amalgam, vznikli preto netesnosti, takze moja starostlivost o zuby na to vplyv nemala. Ale k veci - zuby opravujeme od marca, poslednu opravu mam naplanovanu na buduci februar. Stav sa mi nijako nezhorsuje, nerobim teda paniku, ze mi zrazu vypadaju zuby. Ako pise majus, zavisi od toho, aky ten kaz je.
Dalsia moznost je vymenit zubara.
@gabi610 nečakala by som o pol roka ..keď mám kaz zvyčajne do mesiaca mám termín... samozrejme podľa závažnosti....hľadaj iného... ktorý ťa vezme skôr
@gabi610 a neopytala si sa prečo tak neskoro?