Zubný kameň

25. nov 2022

Ahojte babka odmieta ísť k zubarke prosim čo ma to biele na dasnach? Je aj ten biely flak zubny kamen alebo nejaký zapal?afta?
A nejaky tip ako dostať dospelu tvrdohlavu ale hlavne vystrasenu osobu k zubarovi? Moze to vyriešiť napr celkovou anesteziou?
Uz len že si to nechala odfotiť je zázrak je to tvrda hlavička 😔

drzaopica
25. nov 2022

Zubny kamen a zapal dasna

tuippo
25. nov 2022

zubný kameň sa rieši skôr u dentálneho hygienika, než u zubára. Dá sa podať lokálna anestézia, ak si to pacient želá

slavomira236
25. nov 2022

@tuippo ja som bola pri hygienické vraj nič nepichaju proti bolesti

tuippo
25. nov 2022

@slavomira236 to záleží od poskytovateľa

sovica
25. nov 2022

Toto je práca pre dentálnu hygieničku, nie pre zubára. Ak je dobrá, je odstránenie zubného kameňa bezbolestné. Možno trochu nepríjemné, ale v pohode sa to dá vydržať.
Babka má koľko rokov? Lebo zuby sú na staršieho človeka ešte vo veľmi dobrom stave. Ak by sa odstránil ten zubný kameň a preliečil sa zápal, tak je na tom babka ešte výborne.

syslik81
25. nov 2022

dentalna hygiena .. nastriekaju umrtvovaci sprej a ide sa na to .. troska neprijemne ale jedine riesenie ..ale ak je uz stara a zije s nim xy rokov tak ju uz nechaj tak ak sa dotera nespravil zapal ci paradentoza uz to s nim doklepe

autor
25. nov 2022

Babka ma 58 a veľkú nedôveru a strach voči všetkým lekárom a zubarom...chvalabohu ine vážne zdravotné problémy nemá...ale nevieme ci je to zápal ktorý sa môže rozsirit a či ju stresovat a presviedcat a v podstate nutit. Nebolo napr ľahké ju dostať aj k očnému. Žiadne rozumné argumenty nezaberajú, cela rodina sa snaží ju presviedcat aby chodila aspon na preventívne ale no dospeleho človeka proste nasilu do auta nenatlacite.

marcellka32
26. nov 2022

Tento stav sa môže pekne rozšíriť a spôsobiť ďalší zápal v tele, riešila by som to, vysvetliť že nič bolestivé sa robiť nebude, len nepríjemné, keďže je kameňa veľa a bude to možno chvíľu krvácať kým sa odchlipnu kamene, ale to prejde