Ahojte babka odmieta ísť k zubarke prosim čo ma to biele na dasnach? Je aj ten biely flak zubny kamen alebo nejaký zapal?afta?
A nejaky tip ako dostať dospelu tvrdohlavu ale hlavne vystrasenu osobu k zubarovi? Moze to vyriešiť napr celkovou anesteziou?
Uz len že si to nechala odfotiť je zázrak je to tvrda hlavička 😔
zubný kameň sa rieši skôr u dentálneho hygienika, než u zubára. Dá sa podať lokálna anestézia, ak si to pacient želá
@tuippo ja som bola pri hygienické vraj nič nepichaju proti bolesti
@slavomira236 to záleží od poskytovateľa
Toto je práca pre dentálnu hygieničku, nie pre zubára. Ak je dobrá, je odstránenie zubného kameňa bezbolestné. Možno trochu nepríjemné, ale v pohode sa to dá vydržať.
Babka má koľko rokov? Lebo zuby sú na staršieho človeka ešte vo veľmi dobrom stave. Ak by sa odstránil ten zubný kameň a preliečil sa zápal, tak je na tom babka ešte výborne.
dentalna hygiena .. nastriekaju umrtvovaci sprej a ide sa na to .. troska neprijemne ale jedine riesenie ..ale ak je uz stara a zije s nim xy rokov tak ju uz nechaj tak ak sa dotera nespravil zapal ci paradentoza uz to s nim doklepe
Babka ma 58 a veľkú nedôveru a strach voči všetkým lekárom a zubarom...chvalabohu ine vážne zdravotné problémy nemá...ale nevieme ci je to zápal ktorý sa môže rozsirit a či ju stresovat a presviedcat a v podstate nutit. Nebolo napr ľahké ju dostať aj k očnému. Žiadne rozumné argumenty nezaberajú, cela rodina sa snaží ju presviedcat aby chodila aspon na preventívne ale no dospeleho človeka proste nasilu do auta nenatlacite.
Tento stav sa môže pekne rozšíriť a spôsobiť ďalší zápal v tele, riešila by som to, vysvetliť že nič bolestivé sa robiť nebude, len nepríjemné, keďže je kameňa veľa a bude to možno chvíľu krvácať kým sa odchlipnu kamene, ale to prejde
Zubny kamen a zapal dasna