Zubný implantát a tehotenstvo

25. máj 2023

Ahojte,pred nedávnom mi zavádzali zubný implantát
Mám čakať 3 mesiace na zahojenie a potom mi to dokončia. Keby sa nahodou stalo že medzičasom otehotniem bol by to problém? Bábätko plánujeme až po dokončení zubu ale čo keby sa predsa len nahodou pritrafí?🤔

floki1994
25. máj 2023

Tak to najhorsie mas uz za sebou..uz ti budu davat len vhojovaci valcek,urobia otlacky a nasadia korunku...cize nic strasne a velky zasah do tela uz nehrozi...hlavne aby kost implantat prijala a dobre bude 🙂 podla.mna na tehu toto uz nejaky vplyv nema..max trosku stresu ak sa budes bat 🙂

autor
25. máj 2023

@floki1994 a ten vhojovací valček je toto?

floki1994
25. máj 2023

Myslim ze ano..u mna to vyzeralo trosku inak lebo ja mam robenu zadnu 7dmicku...ale to sa tam iba natoci kvazi..nic bolestive 🙂

kristinka92
25. máj 2023

áno máš tam vhojovaci valček, ten pekne dasno vytvaruje, už ta čaká prakticky len kontrola, maly rtg ktorý nie je problém ani pre tehotnú a vyhotovi sa korunka ktorá sa nasadí

janka1011
25. máj 2023

Aale veď to nemá na tehotenstvo žiadny vplyv...nestresuj zbytočne

autor
25. máj 2023

@janka1011 tak v minulosti mi zubár nechcel ani vytrhnúť zub keď som bola na začiatku tehotenstva a dosť ma zuby vytrápili boli to neskutočné bolesti čo je podľa mňa horšie ako injekcia.Pýtam sa ,lebo neviem aký je ďalší postup a či by to teda nahodou nemohol byť problém.

janka1011
25. máj 2023

Nemá byť aký problém, už ti dá len vhojovací valček, potom abutment, spraví odtlačky(mne to len naskenoval, nerobil tie klasické hnusné odtlačky) a nasadí korunku. A ináč zuby sa dnes trhajú aj v tehotenstve, tá injekcia nijako neškodí.

autor
25. máj 2023

@janka1011 ten vhojovací už aj mám takže super..som rada že to budem mať konečne zachvíľku za sebou.No veď tiež som nechápala..radšej ma nechal trpieť v bolestiach a len mi tam menil vložky.ale tak to bol zubár že škoda reči.Teraz mám nového prístup úplne super ale z minulosti som zvyknutá panikáriť 🫣🫣

777januska777
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ana124
17. apr 2024

@floki1994 a keď dávajú vhojovací valček,to musia ďasno narezať a to trochu cítiť či nie?

floki1994
17. apr 2024

@ana124 mna to nebolelo

ana124
17. apr 2024

@floki1994 a rezali Vám ďasno a potom zašívali?