Zubný implantát

lucylucka
2. sep 2021

Ahojte.Ak ma niekto uz dlhsie zubny implantat mal s nim niekto nejaky problem?Mne sa na dasne zo zadu spravil taky opuch.Tam kde je uzdicka medzi prednymi zubami zo zadu a ta je opuchnuta.Jedna 1-ka je mrtvaa 2-jednotka je implantat.A zacervenale je to medzi tym.Implantat mam 3r a toho roku som bola na kontrole v juli a vsetko bolo ok.Len pred 2 tyzdnami som mala aftu a dlhsie som ju liecila..Viete poradit co je na to dobre davat?Coby mohlo pomoct?

mauduska
2. sep 2021

nemôžeš mať zubný kameň a z toho menší zápal? Mne sa to raz stalo, bola som na dentálnej hygiene a potom už bolo dobre.

lucylucka
autor
2. sep 2021

@mauduska myslim ze nie.Na dentalnej hygiene som bola v juli.Aspon dufam ,ze sa kamen nemoze tak rychlo spravit.Mna skor napadla ta afta ci sa nemohla preniest

ja_mama
2. sep 2021

Mohlo sa ti tam aj dake jedlo zaseknut a z toho dasno zapalit....mne pomaha na taketo podobne zalezitosti medzizubna kefka - namocit do ustnej vody lacalut active a pravidelne medzi tymi zubami cistit aj ked to boli, pripadne gel curasept na tu kefku a potriet aj okolo vsade kde je dasno cervene, ten tiez rychlo zabera...ak to neprejde tak uz len dr

lucylucka
autor
2. sep 2021

@ja_mama ja stale cistim zuby nitou a medzizubnou kefkou.Len som zmenila nit a este ona mi to mohla podrazdit lebo je pevnejsia a hrubsia.Len ziadne geliky na to nedavam.Musim nieco vyskusat a ten lacalut active mam doma ale ani ma nenapadlo to s tym cistit.Dakujem za radu

alfged
2. sep 2021

@lucylucka používaš speci nit na implantat a cistis ho aj pod?

ja_mama
2. sep 2021

@lucylucka nemas za co, snad to pomoze 🙂 ja tiez nic nedavam, len vtedy ked mam problem s dasnom a zatial nastastie vzdy jedno alebo druhe pomohlo 🙂

lucylucka
autor
3. sep 2021

@alfged speci nit neviem ci je na implantat.Pouzivam rozne.Ale medzizubnu kefku pouzivam specialnu na implantat.

lucylucka
autor
3. sep 2021

@ja_mama no dufam ze aj mne nieco pomoze aby som nemusela do zubara chodit lebo ho mam dalej.