Ahojte baby. Prosím Vás tie co mate zubné implantáty na šróbiku, viete mi povedať, koľko ste si zvykali na nové zuby? Cítili ste po nasadení korunky na šrobik ešte tlak/bolesť? Ak áno, koľko ste si zvykali kým ste o novom zubku ani nevedeli?
mne včera nasadili korunky na obe strany a dnes nemôžem ani jesť, stále cítim tlak.
Ďakujem 🙂
Ja som bolesti nemala, len mi zub zavadzal v ustach, zdal sa mi siroky, cca dva tyzdne trvalo kym som presala vnimat. Korunku mi davali na vyhojeny implantat po troch mesiacoch.
@alfged ja som týždeň po nasadení a stále mi zavadzia akokeby
@marcellka32 pokial ti nie je vysoky v zahryze tak je to ok a casom ho prestanes vnimat. Chvilku trva kym sa prisposobia okolite struktury, mne dost zavadzal napr. na lici. Co sa tyka bolesti tak by som konzultovala asi s dr. Ukazali ti ako ho spravne cistit? Ci aj toto nebude problem.
@alfgedna neboli, zavadzia mi od jazyka, je to 5 dole, ale na pohľad je to ok, aj dr povedal, že všetko ok, asi len zvyknúť
@marcellka32 super,ďakujem 🙂 tak uz som pokojnejšia. Ja som si to predstavovala, že hneď budem hrýzť jak bobor 😅 musím si zvyknúť
@alfged ďakujem za info, mne dali po dvoch. Ešte sú zvykám 🙂
@martulka789 no veru mne asi aj 2-3 mesiace trvalo, kym som to prestala vnímať, bolet ma to sice nebolelo, ale bolo to jednoducho cudzie a umele v ústach,tlacilo to. Uz ho mam 3 roky a uz som ho prijala aj ostatné zuby 😊a necitim vôbec nic uz
@zuzinapipina ďakujem za informáciu 🙂 tak to si ešte počkám.
@martulka789 tiez mam odvčera nasadenu korunku na implantate a presne ako u Teba - tlak aj bolest. Dnes rano po prebudeni to bolo ok, cca po dvoch hodinach citim zas tie tlaky. Tiez rozmyslam, ci sa iba usadza alebo je problem niekde inde...Uz je to u Teba lepsie?
@pedroma Ahoj. Ja som ich mala zle utiahnute aj preto ma to bolelo. Isla som na kontrolu a mi to museli silno dotiahnuť. Odvtedy už neboli ale stále cítim tlak, citlivé dasno a taký pocit, že mám niečo cudzie v ústach. Na to mi ale lekár povedal, že je to normálne, že to sa upraví potom ako si tie okolité štruktúry na to zvyknú. Aj dasno sa musi prispôsobiť. Ak máš pocit, že to nemáš úplne pevné a bolí ťa to, choď radšej na kontrolu.
@martulka789 ako si si zvykla na implantát? Mne dnes dali korunku na implantat a mám taký divný pocit v ústach, tlak ani bolesť zatiaľ necítim, ale prekáža mi to na jazyk, akoby som tam mala niečo cudzie aj pri jedení mi prekáža. Dúfam že to nebude takto navždy ...
Mám 2 korunky, ono to usadne časom, ešte to máš čerstvé, tiež som zopár dní nejedla poriadne