Zubný fixný strojček pre dospelých

kllamarka
1. sep 2018

Ahojte, hladam po googli..az sa mi oci krizia, tak by som si aj rada nechala poradit ohladom vyberu fixneho strojceka - pre mna.
Mam 37r, chcela by som si nechat dorovnat zuby, hladam strojcek, ktory nie je velmi napadny, cize nie ten klasicky kovovy.
Invisalign sa mi paci, i ked urcite existuju aj lacnejsie varianty... Nevadilo by mi, ze nie je strojcek z vnutornej strany zubov, kludne aj zvonka, len nenapadnejsieho materialu.

Dakujem za akekolvek rady a tipy tu zo slovenskeho trhu 😀

sissy27
1. sep 2018

@kllamarka veľmi na výber nemáš, buď klasika kovový (čo nechceš), invisalign (dosť vysoká cena) alebo keramický - princíp je rovnaký ako kovový, ale je v podstate priesvitný. Mohol by spĺňať tvoje požiadavky, ale napríklad môj čeľustný ortopéd ho neodporúča, vraj sa s ním horšie pracuje a nie je dosť pevný. Alebo potom strojček z vnútornej strany zubov.
Najlepšie urobíš, ak si nájdeš čeľustného ortopéda a objednáš sa na konzultáciu, kde ti vysvetlí, aké sú možnosti, čo je vhodné pre teba a koľko ťa to bude stáť.

poluxka
1. sep 2018

@kllamarka mala som keramicky... Vidno len drotiky, je to nenapadnejsia verzia klasickeho kovoveho... Za mna spokojnost!

kllamarka
autor
1. sep 2018

@sissy27 vďaka. Mne v podstate treba dorovnať iba. Nemám ich moc krivé. Po 3r fixneho kovoveho som mala krásne zuby ale vykašľala som sa na tzv retainer..Takže znova sa mi rozliezli. Nie do pôvodného stavu ale dosť. Možno ten keramický by bol dostačujúci 😊

kllamarka
autor
1. sep 2018

@poluxka vďaka. Môžem vedieť dobu nosenia versus jeho cena ? 😊

poluxka
10. sep 2018

@kllamarka ahoj, plán bol dva roky a tak aj bolo, dolný išiel dolu o niečo skôr. Bola som tam presne 19x, vrátane prvej vstupnej konzultácie až po zubnú hygienu na záver. Spolu som tam nechala okolo 2600eur.😉

scoobik
27. sep 2020

kllamarka, mozem sa opytat na ten retainer? Je to fixna verzia alebo gumena na pouzivanie v noci? Nejako mi to nevie nikto vysvetlit. Dakujem

dencii
27. sep 2020

@kllamarka ja som mala tiež fixný kovový, po ňom super zuby, teraz o dva roky sa mi zuby trochu znova pokrivili hoci sú podlepene a vypýtala som si nočný strojček, už ho mám aj doma. Opýtaj sa zubára a možno tiež bude stacit