Ahojte, hladam po googli..az sa mi oci krizia, tak by som si aj rada nechala poradit ohladom vyberu fixneho strojceka - pre mna.
Mam 37r, chcela by som si nechat dorovnat zuby, hladam strojcek, ktory nie je velmi napadny, cize nie ten klasicky kovovy.
Invisalign sa mi paci, i ked urcite existuju aj lacnejsie varianty... Nevadilo by mi, ze nie je strojcek z vnutornej strany zubov, kludne aj zvonka, len nenapadnejsieho materialu.
Dakujem za akekolvek rady a tipy tu zo slovenskeho trhu 😀
kllamarka, mozem sa opytat na ten retainer? Je to fixna verzia alebo gumena na pouzivanie v noci? Nejako mi to nevie nikto vysvetlit. Dakujem
@kllamarka veľmi na výber nemáš, buď klasika kovový (čo nechceš), invisalign (dosť vysoká cena) alebo keramický - princíp je rovnaký ako kovový, ale je v podstate priesvitný. Mohol by spĺňať tvoje požiadavky, ale napríklad môj čeľustný ortopéd ho neodporúča, vraj sa s ním horšie pracuje a nie je dosť pevný. Alebo potom strojček z vnútornej strany zubov.
Najlepšie urobíš, ak si nájdeš čeľustného ortopéda a objednáš sa na konzultáciu, kde ti vysvetlí, aké sú možnosti, čo je vhodné pre teba a koľko ťa to bude stáť.