Zubné problémy

27. jún 2023

Caute baby, mam dlhodobe problemy so zubami raz osmičky bolia, potom sanka, potom plombovaný zub a ani za svet sa neviem odhodlať tam ist ale uz nevladzem kazdy den na to myslim ze kedy zacne boliet a takto kazdy den dokola. Prosim tie ktore ste si niecim takymto presli ako to prekonat? Donutit sa? Ved sa neda zit na liekoch kazdy den :( ale ten strach je extremny u mna. Neviem si predstavit tahanie nervov alebo vrtanie do plomby,zubov … Viem ze si koledujem o velky problem ale neviem si dat rady. Aj sa objednam a potom to zrusim lebo pride panika. Ach jaj prosim poradte mi ako sa premoct.

patus_2
27. jún 2023

Treba nájsť dobrého zubára. Ja som tiež mala strach taký, že som si nevedela predstaviť sadnúť do kresla. Od kedy mám kvalitnú, dobrú a ľudskú zubarku, tak nemam s týmto problém. Samozrejme nejaký strach zostal, ale nedá sa to ani len porovnať.

autor
27. jún 2023

@patus_2 a teda opravovala ti vela zubov? Aj zapal alebo kanaliky riesila? Toho sa najviac bojim zo vsetkeho

milanemila
27. jún 2023

@patus_2 suhlasim 👍🏼 mne sposobila kvalitnu traumu skolska zubarka uz ako decku a to som tam bola iba 1x, lebo ked som to opisala mame hned mi nasla inu zubarku, ale strach a panika ostala a to uz mam 30 🤷🏼‍♀️
Posledne 3 roky mam noveho zubara a je perfektny, robi pod mikroskopom, takze aj ja na obrazovke mozem sledovat co sa deje, toto mne extremne pomaha. Ked mi jeho kolega chirurg tahal osmicky spodne, tak prisiel do ambulancie ma ukludnit a chytit za ruku 🙈 som sa az hanbila ako mi bolo trapne, ze som ako male decko, ale naozaj extremne pomaha najst dobreho a prijwmneho zubara.

veselo_neveselo
27. jún 2023

Chod na prehliadku. S tym, ze ti nic nebude robit, iba zhodnoti stav. Tam sa popytaj na veci co ta zaujimaju, cielom je spravit zo zubnej ambulancie normalne miesto a nie horror show.

Popytaj sa, ako narabaju s bolestou. Co davaju , kedy, ake su moznosti. Niektori zubari robia aj s rajskym plynom, daju ti dychnut na uvolnenie.

Proste skus sa k tomu postavit ako dospela, a nie ako traumatizovane dieta, co nevie ani pochopit, ani povedat coho sa boji. Ty uz mas to racio, mala by si byt schopna povedat, coho sa bojis. A s tym pracovat.

Vyhybanie sa tomu nie je riesenie.
Poviem ti, moderny zubar pracuje uplne bez bolesti, takze aspon na to sa mozes dnes spolahnut.

hortenziaj
27. jún 2023

Mala som podobne,hlavne keď ťa zubárka predtým neumrtvovala ,prípadne keď aj náhodou umrtvila,tak efekt žiadny. Mám novú zubarku,mladú, dôverujem jej,q vždy vždy si pýtam injekciu na umrtvenie, potom mám síce stres,ale necítim žiadnu bolesť,nič,ak náhodou hej,tak ma trhne a dopichne mi to ešte injekciou. A ešte mi dávala aj umrtvivaci sprej pred injekciou,aby som ani tu injekciu necítila,ale už to je v pohode,vždy si poviem že len jedna injekcia ,to zvládnem a potom bude v poriadku všetko. Bolesť zubov je riadna sviňa,to radšej pretrpim zubarku ako to trpieť stále.

danielinda
27. jún 2023

Tiez som nala paniku 😌 rozumiem ti....

Avsak teraz viem povedat, ze absolutne neopodstatnenu paniku.

8 rokov som bolesti zubov zajedala liekmi a trapila sa.

Nakoniec som sa odhodlala a nic lepsie som spravit nemohla.

Kabaliky mam spravene takmer na kazdom zube... presla som komplet rekonstrukciou chrupu a vobec ziaden zakrok ma nebolel. Nakoniec som sa do kresla uz aj tesila 😉

Vyriesili sa vsetky bolesti a estetika. Netreba cakat, stoji to za to 🍀

autor
27. jún 2023

@danielinda dakujem pekne, co ta donutilo to riesit? Alebo ako si to prvy krat zvladla? Viem ze ked sa prekonam tam ist tak potom to uz bude ok len ten prvy krat sa odhodlat

danielinda
27. jún 2023

No nie je to lacna zalezitost, to si nemusime klamat... Takze, ked som mala k dispozicii potrebny budget, tak som si povedala, ze teraz alebo nikdy 😉

Velmi som to chcela aj napriek strachu, tak sa mi to podarilo prekonat 😊

danielinda
27. jún 2023

A este ku tomu, ze zrusis termin... objednaj aj niekoho z rodiny, kamaratku...

So mnou bol vtedy prvykrat manzel, aj ked on nepotreboval ale zabralo to a naozaj som sa na dalsie zakroky uz tesila 😃

apolka77
29. jún 2023

Neodkladaj to, lebo raz ťa začne bolieť zub tak, že ti žiadne lieky proti bolesti nepomôžu..potom už bude neskoro . Jednak keď je veľký zápal injekcia proti bolesti tiež nezaberá nehovoriac že taký zub je ťažko vôbec ošetriť. Takže to ries teraz. Lebo cez takú bolesť určite prejsť nechceš.
Choď k dobrému dr. , Najprv nech spraví preventívnu a spravte si plán čo kedy spraví...nemusíš sa toho vôbec báť. Mne nedávno menil amalganovu blombu za bielu..po 10 rokoch , bol to dosť veľký kaz ale úplne bez bolesti..zbytočne som sa obávala.