Máte niekto zavedené komplet horné aj dolné implantáty s keramickými korunkami? Potrebovala by som vedieť , akú životnosť majú implantátové korunky a či sa dajú opravovať, alebo po určitej dobe sa musia celé vymeniť. Záruka na korunky je síce 5 rokov, ale čo ak sa po záruke, začnú lámať? Ak sa nedajú opraviť, treba rátať s tým, že po pár rokoch zaplatím ďalších cca 10 000 eur za nové korunky?
Ďakujem vám za informáciu.
Ja sa chcem to opýtať že implantát to je náhrada zubu ktorý už nemáte? Či len to že na zničený zub dajú nejakú nadstavbu a korunku?
@amanii ja mam zirkónove korunky cca 12 rokov. Horne zuby polovicu. Vraveli, že životnosť je cca 15 rokov po cca 10 sa mi začalo z niektorých zubov odlamovat, trosku odstepovat, nie je to vidno voľným okom , ale vadí mi to. Mojou blbosťou, lebo som zahryzla do tvrdeho .Bola som teraz na klinike idú mi robiť korunky aj dolu, ale zubar vravel , ze je to dosť komplikované pre moje zuby odstrániť cely mostík a prerábať na nový. Samozrejme sledujú stav pod mostíkom bola som aj na Ct zubov. Dohodli sme sa , že kým to nie je vidno a nevadí mi to pri jedení ano ma to neobmedzuje , meniť ho ešte nejdeme.
@amanii mne dr. povedal cca 15 rokov. Ja mám zirkónové.