Zubné implantáty

amanii
16. jún 2024

Máte niekto zavedené komplet horné aj dolné implantáty s keramickými korunkami? Potrebovala by som vedieť , akú životnosť majú implantátové korunky a či sa dajú opravovať, alebo po určitej dobe sa musia celé vymeniť. Záruka na korunky je síce 5 rokov, ale čo ak sa po záruke, začnú lámať? Ak sa nedajú opraviť, treba rátať s tým, že po pár rokoch zaplatím ďalších cca 10 000 eur za nové korunky?
Ďakujem vám za informáciu.

koniarova
16. jún 2024

@amanii mne dr. povedal cca 15 rokov. Ja mám zirkónové.

amanii
autor
16. jún 2024

@koniarova Máš ich už pár rokov? Ak áno, nemáš s nimi žiadne problémy?

koniarova
16. jún 2024

@amanii ja mám krátko. Muž už minimálne 15 rokov a bez problémov.

babkaland
16. jún 2024

Ja sa chcem to opýtať že implantát to je náhrada zubu ktorý už nemáte? Či len to že na zničený zub dajú nejakú nadstavbu a korunku?

koniarova
16. jún 2024

@babkaland už vytrhnutého zubu.

lakebabe
16. jún 2024

@amanii ja mam zirkónove korunky cca 12 rokov. Horne zuby polovicu. Vraveli, že životnosť je cca 15 rokov po cca 10 sa mi začalo z niektorých zubov odlamovat, trosku odstepovat, nie je to vidno voľným okom , ale vadí mi to. Mojou blbosťou, lebo som zahryzla do tvrdeho .Bola som teraz na klinike idú mi robiť korunky aj dolu, ale zubar vravel , ze je to dosť komplikované pre moje zuby odstrániť cely mostík a prerábať na nový. Samozrejme sledujú stav pod mostíkom bola som aj na Ct zubov. Dohodli sme sa , že kým to nie je vidno a nevadí mi to pri jedení ano ma to neobmedzuje , meniť ho ešte nejdeme.