Zubná protéza pred 30. narodeninami

tanicka454
15. sep 2017

Ahojte mamicky, nemamicky 🙂
Prisla som si po radu, pripadne skusenost. Mam 28 rokov a uz asi 3 roky bojujem s bolestami zubov. Dva zuby uz isli von a na rade je aj treti. Moj hlavny problem je ze pri kazdom plombovani sa mi zub zapali, i ked kaz nieje hlboky, ten zub vzdy potom boli. Skusali mi ich zachranovat aj endodonciou, ktora sa ale nikdy nepodarila kvoli krivym kanalikom a podobne. Posledny rok ma bolia aj zuby ktore nemaju kaz ani plombu. Absolvovala som viacero vysetreni u roznych zubarov, a nevedia prist na to co to je. Tak poslednu dobu uvazujem ze by som sa rozhodla k radikalnemu rieseniu a to vytrhat vsetky zuby a nahradit protezou. viem ze to je nezvratne riesenie ale s tou bolestou sa uz neda existovat tak dlho. Som takmer neustale na liekoch od bolesti. Pritom mam osvojenu dobru techniku cistenia zubov, chodim na dentalnu hygienu a predsa tie zuby bolia... Ste tu nejaka ktora ste podstupili extrakciu takeho poctu zubov? dakujem za kazdu skusenost...

drobcek26l
15. sep 2017

Ja mam urobený mostík a tym nahradenych vrchných predných 6 zubov. Implantáty by stali mailand tak bol finančne pre mna riešenie iba mostík.

mily7
15. sep 2017

@tanicka454 ahoj skúsenosti nemám, len sa chcem spýtať či si neriešila u iného lekára príčiny bolesti. Neviem všeobecny lekár, či problém nie je nedostatočná Výživa kosti napr. A od toho bolia zuby.

ukulela
15. sep 2017

@tanicka454 moja mama, pred 30 po 3 porodoch, komplet proteza .... nikdy som si to neuvedomovala.
inac pripajam sa k @mily7 - skus konzultaciu aj inde, ako u zubara .... lebo kym nie su zuby viac chore, bola by skoda ich trhat. drzim palce.

majkky
15. sep 2017

Skusil by som kloktať každé ráno alebo počas dňa panenský kokosový olej 15-20 minút. O benefitoch vyplývajúcich z kloktania tohto oleja sa dá nájsť veľa na nete.

emma673
11. nov 2017

@tanicka454
Ahoj. Ja mám 35 rokov a presne taký istý problém so zubami ako ty. Už som takto prišla o 9 zubov. Dala som si mostíky, ktoré stali nemálo peňazí a zuby začali bolieť pod mostíkom. Som z toho zúfalá. Idem na kliniku do BA, uvidím ako dopadnem.

oslo1
11. nov 2017

Skusila by som neurologa, mozes mat zapal trojklanneho nervu a to sposobuje bolest zubov

katpaz
Autor odpoveď zmazal
Zobraz