Ahojte mamicky, nemamicky 🙂
Prisla som si po radu, pripadne skusenost. Mam 28 rokov a uz asi 3 roky bojujem s bolestami zubov. Dva zuby uz isli von a na rade je aj treti. Moj hlavny problem je ze pri kazdom plombovani sa mi zub zapali, i ked kaz nieje hlboky, ten zub vzdy potom boli. Skusali mi ich zachranovat aj endodonciou, ktora sa ale nikdy nepodarila kvoli krivym kanalikom a podobne. Posledny rok ma bolia aj zuby ktore nemaju kaz ani plombu. Absolvovala som viacero vysetreni u roznych zubarov, a nevedia prist na to co to je. Tak poslednu dobu uvazujem ze by som sa rozhodla k radikalnemu rieseniu a to vytrhat vsetky zuby a nahradit protezou. viem ze to je nezvratne riesenie ale s tou bolestou sa uz neda existovat tak dlho. Som takmer neustale na liekoch od bolesti. Pritom mam osvojenu dobru techniku cistenia zubov, chodim na dentalnu hygienu a predsa tie zuby bolia... Ste tu nejaka ktora ste podstupili extrakciu takeho poctu zubov? dakujem za kazdu skusenost...
@tanicka454 ahoj skúsenosti nemám, len sa chcem spýtať či si neriešila u iného lekára príčiny bolesti. Neviem všeobecny lekár, či problém nie je nedostatočná Výživa kosti napr. A od toho bolia zuby.
@tanicka454 moja mama, pred 30 po 3 porodoch, komplet proteza .... nikdy som si to neuvedomovala.
inac pripajam sa k @mily7 - skus konzultaciu aj inde, ako u zubara .... lebo kym nie su zuby viac chore, bola by skoda ich trhat. drzim palce.
Skusil by som kloktať každé ráno alebo počas dňa panenský kokosový olej 15-20 minút. O benefitoch vyplývajúcich z kloktania tohto oleja sa dá nájsť veľa na nete.
@tanicka454
Ahoj. Ja mám 35 rokov a presne taký istý problém so zubami ako ty. Už som takto prišla o 9 zubov. Dala som si mostíky, ktoré stali nemálo peňazí a zuby začali bolieť pod mostíkom. Som z toho zúfalá. Idem na kliniku do BA, uvidím ako dopadnem.
Skusila by som neurologa, mozes mat zapal trojklanneho nervu a to sposobuje bolest zubov
Ja mam urobený mostík a tym nahradenych vrchných predných 6 zubov. Implantáty by stali mailand tak bol finančne pre mna riešenie iba mostík.