Ahojte ,môžem si dat zubnú niť celkom pod mostik? Alebo ako sa to ma prosím vás čistiť? Lebo sa bojím ze si tým uvolnim mostík alebo co, ďakujem za odpovede 😁
na zubné mostíky sú špeciálne nite. Ja mám skúsenosť so superfloss od Oral B. Treba hľadať zubnú niť na mostíky prípadne na implantáty. Neuvoľníš si tým nič, práve naopak čistenie pod mostíkom je veľmi dôležité aby neprišlo k zápalu ďasna
@tuippo áno ja mam špeciálnu niť pod mostik kupoval som v Curaproxe
@miamia04 ja mam toto iste len je to iná značka, červený obal
Tak by to malo ísť aj s touto niťou.🙂
@miamia04 len problém je ze som si chcel dať medzi zub a dasno hore ten modrý začiatok nite ale mi to začalo krvácať..tak som to radšej stopol
Musíš nájsť spôsob, kade to pôjde, ale ten pevný koniec je taký tenký nie?
A mal by si užívať vitamin c+ascorutin, ak ti krvácajú ďasná.
Nechaj to upokojiť, vypláchni ústnou vodou, repíkom ci šalviou, aby sa ti nezapálilo ďasno, to sa stane niekedy.
@miamia04 keď prídem domov tak to odfotim
Musíš s tou niťou ísť v mieste medzi korunkami, nie hore priamo nad korunkou pri ďasne, ale nižšie v tej medzierke medzi 2 členmi mostíka, neviem či som to zrozumiteľne napísala.
@miamia04 no ved pomedzi zuby som skúšal nie nad zubami
No mne napríklad ta niť Oral B, čo je tu fotka, pod mostík nevošla. Respektíve keď som sa ju tam snažila dať, tak som cítila ako mi tá hrúbka nadvihla mostík, taký tlak. Používam obyčajnú zubnú niť a dávam si ju pod mostík pomocou takých spon, alebo ako to nazvať. Kupujem to v obchode, kde sa predáva všetko okolo zubov. Niť prevleciem cez ten otvor a pekne to zasuniem pod zuby a keď to vyjde na druhej strane, potiahnem niť a čistim.
A doteraz si čistil poriadne medzizubne priestory? Ono na začiatku (hlavne pri zápale) pár dní tie ďasná krvácajú, toho sa netreba báť.
Super floss 👍👍 tvrdou casto medzi zuby,makkou castou a nitou vsetko vycistis .
@miamia04 aj ja ju používam ale stále ešte to krváca keď si čistím,mostík mam 6 mesiace
Aj mne to krváca
Zubnu sprchu skus, je to bezpecnejsie ako nit