Dobrý.
Je to normálne že zubná lekárka za vyradenie z evidencie pýta peniaze?
Vopred ďakujem za odpoveďe všetkým.
Za admistrativne ukony, ktoré nie sú hradené zo systému verejného zdravotníctva je lekár oprávnený požadovať platbu
Kazdy novy zubar pozaduje aspon vypis z karty, za takyto ukon si moze pytat poplatok,
Normalna vec..
My nepýtame , ja to nahadzujem do poisťovne ako krátky administratívny výkon, pacientovi podám oštemplovany výpis a ide ...to koľko akože za to pýtajú
@janasim od 7,00 do 10€ pyta zubna lekarka 🙂 za vypisanie receptu 10€ a pritom liek 0,89€
Cize preto chcem zmenit svoju zubnu lekarku nebol som tento rok este na preventivke a v poistovne uz sa pise ze som bol -_-
Zajtra pokúsim ho zmenit...
ona nemá zmluvu s poiťovňami ? My za toto vôbec nevyberáme ,u nás akurát rtg OPG je za 15e,pacientovi hradí za ošetrenia kazov aj poiťovňa plus jeho doplatok.
@janasim ma zmluvu ale je taká hnusná -_-
Nechcem byt zla, ale pokial pani zubarka vykazala vykon do poistovne a tak sa nestalo, tak mas dve moznosti: konfrontovat osetrujuceho lekara alebo nahlasit na poistovnu, ze dany ukon nebol uskutocneny. Evidentne je "nenazrata" a volila by som moznost b. 😉
Ak poistovna zisti viaceto takychto pripadov, rozviaze zmluvu s lekarom a je velmi tazke ju opatovne ziskat.
Ďakujem všetkým za rady už som zmenila zubára🙂
Nie