Zubná fazeta

17. mar 2022

Ahojte po druhom pôrode sa mi začali odhaľovať krcky zubov a umývanie zubov bol pre mňa horor. Zuby boli neskutočne citlivé na dotyk kefky. Tak sa mi na predných zuboch spravili nepekne kazy. Teda na tých krckoch. Teraz rozmýšľam co stým? Čítam a veľa googlujem. Najlepšie riešenie vyzerá byt zubna fazeta. Len nepoznám nikoho kto to ma. Tak mam otázky. Myslíte si že je to pre mňa vhodné? Oplatí sa to? Aká je životnosť? Ste spokojne? Zuby si dám pred tým ošetriť a zamblombovat.

widda
18. mar 2022

Šikovný zubný lekár opraví krčkové kazy výplňami tak, že ich takmer nepoznať. Nad fazetami by som rozmýšľala, ak by celé predné strany zubov boli výrazne nepekné, či už pre ich farbu alebo tvar. No či sú fazety vhodné konkrétne v tvojej situácii, ti s istotou povie len lekár.
Životnosť sa odvíja primárne od toho, ako dobre sa postaráš o svoje vlastné zuby, na ktoré sa fazety (alebo aj výplne či korunky) zhotovia. Najlepšia investícia je dobrá dentálna hygienička, ktorá zuby nie len očistí, ale hlavne ťa opakovane učí, ako sa o zuby starať sama doma.
Oplatí sa to a dlhodobo spokojní s ošetrením budú takí ľudia, ktorí v prvom rade zvládnu starostlivosť o vlastné zuby.
Ak bolo umývanie zubov horor, vznikali nové a nové kazy, je isté, že niekde pri čistení robíš chyby a tie treba usilovne odstraňovať, aby ďalšie tvoje ošetrenia mali zmysel a trvácnosť. Držím palce!

madeline1
19. mar 2022

Nedavaj si na predne plombu, ten farebny rozdiel medzi tvojim zubom a plombou bude vidiet, nebude to take pekne ako keby si mala keramicke fazety...su sice drahsie, ale oplati sa...dobu zivotnosti maju navzdy, ak sa neodlomia, ale ak sa odlupnu (co takmer nikdy), je mozne ich opatovne nasadit, drzia pekne stale a esteticky vedia spravit krasny look.