Dnes som bola u zubára. Opravoval zub. Nie že len vŕtal, ale aj nejakú skrutku uťahoval v ústach.
Oslepoval ma svetlom do očí a keď som sa lepšie pozrela, zubár robil bez rukavíc. Zostala som zaskočená.
Je to zo zdr. hľadiska v poriadku? Alebo aj vaši zubári pracujú bez rukavíc? či so náročná.
Hej robila aj byvala aj tento bez rukavic a ruska :D
Stalo sa mi to a nic sa mi nestalo, ale tiez som sa nad tym v duchu pozastavovala. To bolo este pred covidom. Moze to byt tym, ze v rukaviciach nevedia dobre zaskrutkovat tu skrutku, presne pri tomto ukone som to zazila…
Sú úkony, pri ktorých treba presnosť na milimetre a tie rukavice proste vadia ... aspoň môj zubár, si podchvíľou dezinfikuje ruky, takže pre mňa by to problém nebol.
Ja keď som ešte ako decko chodila ku strojčekovej zubárke, tam to začalo. Nikdy nemala rukavice, vždy po jej návšteve sa mi urobili afty (dovtedy som ani netušila, čo to je). Moja zubárka nechápala, prečo stále k nej chodím s bolesťou, z čoho sa mi tak veľmi robí.
Ale tak decko, som si to prvé mesiace vôbec nespojila, až neskôr sme na to prišli.
moj ma rukavice, rusko, aj ochranne okuliare
Ako sorry, ale zubar Bez rukavic? Cisty hnus. Ked neurochirurg ma rukavice pocas 12 hodinovej operacie a ani nepipne, tak henten zubar je humusak. Teraz co, aj gynecolog Bude Bez rukavic?
Ale ano, aj ja ked som za mlada chodila k zubarovi, tak Mal rukavice velmi zriedka. Nastastie doba sa zmenila, resp som zmenila krajinu.
Keď som bola mladšia, mala som takú staršiu zubarku. Ona stále bez rukavíc robila, a bola fajčiarka. Takže keď prišla z prestávky, a náhodou som išla k nej tak paráda, samé cigarety som mala v ústach. Ale ako decko som sa neozvala vtedy. Potom sme našli nového zubára, a ten má všetko ako má mať
Mne je to osobne jedno. Rukavice si niektorí lekári nechávajú pol dna jedny.. Dezinfikovane ruky mi prídu čistejšie. 😀
Co to je,že oslepoval ma svetlom...veď svieti tam,je potrebuje,nie preto,aby ta oslepil. Ja mam u zubára vždy oči zatvorené a nič ma neoslepuje. Rukavica je diskutabilna,používajú ju až od korony,podľa mňa, žili sme tak cele roky a sme tu.
@domka222 z infikovaneho zubu mozes velmi lahko dostat endocarditis, alebo aj zapal mozgovych blan, za mojich cias na neuro sme Mali aj priamp zapal mozgu.
To Len tolko k tomu porovnavaniu.
Pretoze predpokladam, ze vacsina u zubara otvpri usta a zavrie oci a kasle na cistotu prostredia.
U nás nikdy nemá 😂😁😂
Môj zubár má rukavice stále. Vždy si pozrie v počítači moje zákroky, snímky atď, porozprávame sa, vyberie zo škatuľky nové rukavice a nasadí si ich. naposledy mi robil zložitejší zákrok tak som si všimla, že vždy keď odišiel po niečo čo potreboval a medzitým niečo iné náhodou chytil tak si rukavice zakaždým vymenil. Spravil to niekoľkokrát počas tých dvoch hodín čo som bola vnútri. Ja by som nedovolila aby mi robil niečo v ústach bez rukavíc.
to sa pýtaš až ex post? Nedovolila by som, aby mi zubár rukou bez rukavíc siahal do úst (odhliadnuc od hygieny sa mi to ešte aj protiví), mala si sa ohradiť hneď, oslepená-neoslepená
@domka222
Pozri sa, az to tebe nevadi, ze sa ti zubar v puse vrta Bez rukavic, ok, tvoja vec. Moja zubarka a aj cely team u mojej zubarky ma vzdy rukavice. K humusacke Bez rukavic by som nesla. Ktovie, kde mala tie ruky pred tym, ako si ich umyla, a mne ich potom Bude do pusy strkat. Nie, dakujem.
Zubar ma pracovať vždy v rukaviciach. Pred každým jedným pacientom si ma dat NOVÉ !!!. Raz môjmu zubárovi keď si nasadzoval rukavicu, tak mu spadla na zem, nechal ju tak a vzal si novú.
@autorka - čo sa týka toho oslepovania, tak máš mať okuliare od zubára, aby ti to svetlo nebolo také nepríjemné.
Moja zubárka ma aj na ten najmenší úkon preventívna prehliadka rukavice. Nikdy ani zuby by mi neskontrolovala bez rukavíc. Mal mať. Trvaj na tom, Platíš si máš na to právo sa ozvať hoci to by malo byť samozrejmosťou.
Podľa mňa mal mat rozhodne rukavice.