Zubár po rokoch

mary39
14. okt 2021

Ahojte, prosím vás viete mi poradiť, keď som nebola dlhé roky u zubára, ako sa dá opäť začať chodiť? Aký je postup, ako sa mi podarí, aby ma začal zase nejaký vyšetrovať a spravil mi preventívnu. Prosím vás neodsudzujte ma, mala som na to vážne dôvody.

janulka88
14. okt 2021

@mary39 tak moj nazor, najskôr si najdite zubara, vysvetlite situaciu, ten by si mal vyziadat vasu zdrav. dokumentaciu od predosleho zubara. Urcite si vsak budete musiet platit plnu sumu za úkony ked prehliadky chrupu nemáte.

mary39
autor
14. okt 2021

@janulka88 áno to mi je jasne to chápem, ale či sa dá potom dáko prejsť do normálneho štýlu, že by som prešla na preventívne prehliadky, alebo až keď všetko po robí, tak až potom. Neviem ci som zrozumitelna

janulka88
14. okt 2021

@mary39 Ano, porobi Vam zuby, preventívnu prehliadku zrejme az po osetreni vsetkych kazov a potom by ste mali mat uz vsetko v poriadku a hradir si len cca polovicu ukonov, zalezi aky zubar. Teraz v dovere aj všzp sa daju uplatnut bonusu na preplatenie ukonov, musite mat vsak preventivky vsade

nina255
14. okt 2021

@mary39 rataj ale s tym ze vsetky zakroky si platis sama z vlastneho vrecka kedze minuly rok preventivka robena nebola poistovna ukony nepreplati

mabenn
14. okt 2021

@mary39 nic extremne hrozne sa nestalo ..preventivku ti urobi, opytaj sa ako s platbami tento rok, prinajhoršom pockas ked ti nic nesuri, ak suri, tak zaplatis, poistovna ajtak uhradza len cast ukonov

riamia91
14. okt 2021

Treba ist na preventivku. Ak zuby nebolia, pockat s opravou kazov do noveho roka, inak v tomto roku sa bude platit plna ciastka za ukony.

janetinka27
14. okt 2021

@mary39 ahoj a mas uz niekde kartu? ak ano, tak si tam len zavolaj a objednaj sa na preventivku. neviem, ci sa preventivka plati, ked si minuly rok na preventivke nebola, tak sa mozes opytat. ale neries, oni maju kopec pacientov, co nechodia roky, vobec sa tym netrap.

renka30
14. okt 2021

Normalne zavolaj svojmu zubarovi, ak si pred tymi rokmi k nejakemu chodila a objednaj sa na preventivku - pozrie ti chrup pripadne urobi rontgen a podla stavu sa dohodnete na dalsom postupe. Ak nemas zubara tak sa popytaj ludi v tvojom okoli ci ti vedia niekoho odporucit alebo si najdi niekoho sama, pripadne mozno mas nejakeho vo svojom okoli, zavolaj mu a popytaj sa vsetko co chces vediet a objednaj sa.

dajna8
14. okt 2021

Zavolala by som zubárovi kam si chodila, povedala mu čo je vo veci a budeš vidieť, čo ti povie. Najskôr ti dá termín na preventívnu prehliadku a uvidíš potom čo ďalej, čo bude treba robiť.

aandrea9
14. okt 2021

@mary39 no v prvom rade skúsiť najst zubára, ktorý ťa vezme do starostlivosti. U nás je to úzky profil, teda v okrese mam na mysli. Sú to vacsinou súkromné ambulky, ktoré ťa vezmú ale zapytaju si za to svoje 🤨 ak nájdeš, skontrolujú stav a postupne ti tesaky opravia. A budeš tam chodit aj na preventivky. Toť moj názor.