Ahojte chcem sa opytat, ci ked zaslem ziadost o kartu od svojho noveho zubara staremu, musi mu ju on zaslat bezodkladne? Pretoze som tam volala a " prijemna" sestricka mi oznamila, ze oni postou neposielaju, vraj si mam po to prist. Ja na to jednoducho nemam cas a energiu trepat sa kvoli karte 100 km a nazad, len aby oni usetrili naklady na postovne. Cely ten lekar nestal za nic a az do konca sposobuje problemy 😠
Pred niekoľkými rokmi som mala s tým problém.Syn mal zubárku na gymn. a starý zubár z dediny odmietol vydať kartu. Zavolala som zubárke na gymn, ona povedala, nech si ju nechá a bolo vybavené. syn už dávno skončil 8 ročné gymn. a stále ešte chodí ku nej.
@tinqua V zakone nie je definovane ako sa ma karta od stareho dr. dorucit k novemu. Ale je tam definovane, ze to musi urobit do 7 kalendarnych dni od dorucenia ziadosti. Ziadost teda posli doporucene, a ak sa karta u noveho neukaze, obrat sa na odbor zdravotnictva prislusneho samospravneho kraja. Oni ho presetria a bude musiet dokazat, ze kartu odoslal. A este dodam, ze nie je povinny vydat celu kartu, ale len jej opis.
Dakujem dievcata...zajtra to poslem, uvidim ako sa zachova...
@tinqua karta do ruk sa nesmie davat!!! je to majetok statu, iked ide o tvoj zdravotny stav. doktor ma poslat vypis z tvojej zdr. karty do 7 dni novemu zubarovi, ktory by mu mal vypisat listok so ziadostou o vydanie vypisu tvojej dokumentacie, staci na vymenny listok. ma tam byt jeho peciatka, podpis a adresa kde to ma zaslat.stary zubar bude zrejme od teba pytat poplatok za odoslanie, na to narok ma. ak by ti dal kartu do ruky a ty ju stratis, hrozi jemu pokuta , v starej mene slo az o 100 tisic korun. takze ak ma tie gule ti ju dat do ruky..... 😅
novy lekar to potrebuje? tebe staci pisomne oznamit ze mas noveho a ma poslat dokumentaciu na jeho adresu. Viac to neries... a mozno tu kartu novy ani nebude potrebovat, ak si nemala neviem ake extra zakroky co si nepamatas... to nie je zdravotna dokumentacia ako u praktickeho lekara (myslim dolezitostou). Netrepala by som sa tam kvoli tomu vobec :P Na co... AK by bol problem kontaktovala by som zdravotnu poistovnu.
Idem dnes poslat vymenny listok so ziadostou...ten clovek to je taky chrapun ze normalne ma prekvapi ak to ozaj odosle...podstatne je aby ma odhlasil z poistovne, o tu kartu az tak nejde...ked mi novy robil vstupnu prehliadku tak skoro odpadol, ze to co je za robotu, hned ma na rtg poslal a objavy take ze zaplombovany kaz az do drene...aspon som zistila ze preco ma zuby bolia aj ked som k chujovi chodila tri krat do tyzdna... 😠
@tinqua ak neodhlasi, teba to trapit nemusi... novy si to nahlasi a stareho budu nahanat.
@simca06022011 bodaj by ho nahanali 😀
@tinqua Ahoj, skus zavolat do svojej zdravotnej poistovne 🙂