Zub - tlak v sánke

16. apr 2024

Ahojte možno blbá otázka...ale nastúpila som do novej roboty v januári. A asi v októbri mi zubár vytiahol výplň zo zuba a napchali tam vložku a na to plomby vo februári mi mal vypĺňať kanáliky. Lenže zrovna sa otvárali zariadenie kde robím a nakoľko sme tam len dve a robíme.len ranné nemal má kto zastúpiť mala som viaceré pecka s deťmi čo sa im podľa mňa moc nepáčilo čiže som si zubára prehodila až na jún. Volala som tam a že teda keď ma to neboli môžem to tam mať aj pol roka. Lenže sú dni ako dnes že ja cítim riadny tlak v sanke je to nepríjemné a musím si dávať občas tabletku od bolesti. Ja sama neviem čo a kde má boli. Naposledy sa mi aj kúsok zuba múdrosti tlačil a bolela ma celá sánka a celá strana. A dnes to isté.neviem či má boli hore alebo dole cítim len taký tlak na ľavej strane. Neviem či zo zuba múdrosti čo mám hore ten mi narástol tak hlúpo doboku alebo či to dole kde mi ešte kúsok zuba múdrosti chýba alebo či ten s tou vložkou lebo takto má nebolí žiaden zub ja mám tlak v tej kosti mávam to vždy pár dní potom to zas ustúpi a znova. Momentálne som ležala so synom v nemocnici a už musím do roboty nemám kedy k zubarovi. Moja otázka znie ja som čítala že niekto aj zo zuba umrel 😂 môže má to do júna zabiť 😂 myslíte že to vydrží?

autor
16. apr 2024

Ešte dodám že pred týždňom mi brali krv keby mám zápal mám vyššíe aj cep nie? Neviem či je to aj počasím či mi to robí zub múdrosti viem že hore mám dva kazy plus dole pod tým sú bvlozku mňa samotný zub neboli len taký tlak niekde v kosti

autor
16. apr 2024

Mávam to dlhodobejšie potom to prejde potom zas

autor
16. apr 2024

Naposledy sa mi tak rezal ten zub múdrosti akoby sa mi to tam roztahovalo sama neviem.kde.ma.to boli ale ani spať nemôžem

ronie338
16. apr 2024

Ideálne otvorený zub zavrieť čo najskôr. Tie vložky sú priepustne, nie je zub hermeticky uzavretý, čiže sa môže kľudne objaviť bolesť. Ak dávali vložku iba do korunky ,môže sa stať že ten zub odumrel, je to veľmi dlhý čas na vložku. Ak do kanálikov, tak to sa do 2 týždňov mení, ideálne už zatvára. Zub múdrosti by také mohol ale toto skôr vyzerá na ten zub.

ronie338
16. apr 2024

Crp nemusí byť zvýšené ale môžu vyjsť zvýšené zápalové hodnoty. Je to nebezpečné, môže to na srdce udrieť a podobne. Mali sme veľa pacientov ktorý mali problém so srdcom, dali sme zuby dokopy a zrazu problém so srdcom nemali a loekx prestali brat. Robia sa aj vyšetrenia pred operáciami vážnymi ci nie sú zápaly pod zubami lebo môžu spôsobiť horšie hojenie...

lenicka999
16. apr 2024

Ja by som na tvojom mieste kašľala na to čo si o mne v práci pomyslia a radšej šla k zubárovi si to nechať skontrolovať alebo hneď spraviť a nečakať do júna.