Zub po vytrhnutí

jeminije
11. aug 2022

Dobrý deň som 2 deň po vytrhnuti zuba.. no stale ma to bolí mala som tam zápal a hnis urobilo sa mi tam niečo takéto... Prejde to alebo mám ísť znova? Je mi čudné že som mala zápal a nedali mi antibiotiká

luccija
11. aug 2022

@jeminije podla nna to vyzera dobre boliet ti moze aj tyzden, vyplachuj si to

jeminije
autor
11. aug 2022

@luccija práveže mi povedal že si to vyplachovat nemám

luccija
11. aug 2022

@jeminije tak nevyplachuj.Ja som si mala kamilkami vyplachovat.Mala si hnisavy vacok pod zubom?

777januska777
11. aug 2022

@jeminije nie zub sa po vytrhnuti sa nevyplachuje, v diere sa ti po vytrhnuti vytvorí krvna zrazenina a ta slúži ma to, ze zub sa pod ňou hojí. Vyplachovanie môže vyplatiť krvnú zrazeninu a spomaliť hojenie.

janka1011
11. aug 2022

@jeminije je to normálne, mňa bolelo až mesiac, tiež som mala zápal. Prvé 3 dni nevyplachovať ničím, potom sa môže, napr. Tantum verde je dobré alebo curasept, corsodyl, je toho veľa...alebo obyčajný repík.

jeminije
autor
12. aug 2022

@janka1011 mne tá bolesť ide až do ucha strašné to bolí...

janka1011
12. aug 2022

@jeminije áno, býva to tak. No ak by bolesť silnela alebo neprestávala choď k zubárovi, možno ti treba antibiotika.

weronika90
12. aug 2022

@jeminije mne povedal zubár že ak by bola silná bolesť po 4 dňoch tak mám zavolať a nasadia liečbu. Dovtedy to môže bolieť.

jeminije
autor
12. aug 2022

@janka1011 dnes som bola dali mi antibiotiká no tá bolesť je hrozná.. nemôžu sa užívať s flectorom tak už neviem čo si dám od bolesti