Dobrý deň prajem mam otvoreny zub uz 2 mesiac vyčistené kanáliky mŕtve nervy no ako nastal chlad teda zimné obdobie začal pobolievat, k zubárke som objednaný až na 5.2.cize bude to viac ako 2 mesiace podľa nej je to ok. No začal pobolievat zuby teda aj tie kanáliky si cistim kazdy deň Corsodylom teda chlorhedexinom ale v strede otvoreného zubu sa mi spravil akýsi hnisavé vacok. Vacok som vytlačil mam nasadené ATB.od Vseob.lekara Zinnat 500mg./12hod .nakoľko stomatológ ma dovolenku teda PN .vacok som vytlačil ako som vedel s čoho to môže byť???už som hotový a iba študujem a neviem sa dostudovat že s čoho a ani nikto nevie poriadne poradiť za pochopenie a hlavne každú odpoveď ďakujem prajem pekný deň všetkým.
@koniarova..ďakujem za radu hádam sa ten vacok co je v zube bude dat riešiť mne ide iba o TK zavrieť to čím skôr
@romankob jasný prípad zle urobene endodoncie. Rieši sa to tu pomaly každý druhý deň. V takomto stave sa to uzavrieť nemôže. Treba to znova prečistiť, tento krát už pod mikroskopom. Takže zajtra si zavolaj zubárovi, ktorý robí s mikroskopom o termin. Mal by byť pomerne skorý, keď vysvetlíš problém.
Stará zubarka ti nepriznala farbu a neupozornila ťa, že je veľká pravdepodobnosť, že to budeš mať neúspešne?
@gemerka17 nie nemala dôvod do teraz mi tak robila už 3 zuby bez problemov ani dakedy nebol mikroskop pred tým mi robila jedna pod mikroskopom a dopadlo to extrakciou a bola to hrozna bolesť fakt neviem skúsiť sa to dá uvidíme ci pomôže myslím si skôr ze už je dlho otvoreny a preto sa tam už spravila aj ta hrčka zrejme naplnená hnisom ale skúsim.mikroskop len.musim nájsť kolegov stomatologov ktorý robia pod Mikroskopom ....
Nie je to zle spravená endodoncia, pretože v tom zube zatiaľ nie je žiadna výplň, keďže je zub otvorený… zub proste nesmie byť otvorený dlhšie než dva dni, najlepšie, ak nie je vôbec, vždy by sa mal zatvárať aspoň provizórne inak cez ten otvor stále prenikajú baktérie cez ústa až ku kosti a jasné, že je tam zápal… bez uzavretia sa ho nikdy nezbavíte…ani antibiotikami ani výplachmi chlôrhexidínom…
@romankob kanáliky ti robil pod mikroskopom? Aj kontrolný RTG?