Ahojte, neviete mi poradiť prosím niečo na neskutočnú 3-dňovú bolesť a opuch ďasna aj líca? Vychádza mi von 8, vpravo dole no je to neskutočná bolesť. Neviem rozprávať, prehĺtať sliny, slintám a naozaj už nevládzem. :( K zubárovi sa dostanem najskôr v pondelok a neviem ako prežijem víkend :/ Budúci štvrtok cestujem do Prahy takže hocijaké rady proti bolesti.. na zatiaľ :/
Pred 2 mesiacmi cca som také mala s 8-čkou ale vľavo dole ale trvalo to len jeden deň, ale toto ma už štve 3. deň.. Tie horúčavy tomu ešte pridávajú, mám neskutočné tlaky :/
Ďakujem za akékoľvek dočasné rady :(
Pohotovost?Nieco proti bolesti budu mat,ale rypat do zubu sa tam nevyplati dat.
@simca06022011 Ale to sa nedá vydržať, vtedy ma bolel jeden deň a v poriadku som to zvládla ale toto už je neskutočné naozaj, keby som vedela že to bude tak silno a dlho bolieť tak pôjdem hneď v prvý deň kedy ma začal bolieť.
@denisa098 na pohotovosť nechodím nikdy. Urobia tam viac zlého ako dobrého. Kamarát raz bol so zubom kvôli bolesti a zaplomboval mu ho (samozrejme aj s hnisom vo vnútri zuba). Neskutočne trpel a na druhý deň behal ku svojmu zubárovi lebo to bolelo 100x viac. Takže pohotovosť vylučujem.
jednoznačne smer zubár, nikto iný, pohotovsoť by spom neradila,dajú ibalgin,skôr osetrujuceho svojho zubara, resp. sukromnika,co sa s tym pohra, to treba vytrhnuť a nasledne preliecit atb liecbou..
nenechavaj si osmicky len tak rast, mne ich vsetky vytrhali a mam klud,st ym budes mat iba patalie, pan primar maxilofacialnej sukromnej kliniky v ba mi povedal,ze osmicky treba dat von co najskor...lebo iba spuchneš, ja som tak spuchla a nemohla som rozprávať, zapalil sa mi z toho ucho, oko a trojklanny nerv, nejdem ta strasit,ale prezila som si peklo
Ano aj moj chlap na to velmi doplatil,ale ak by ti islo len o liek proti bolesti oni maju aj take co nekupis bez predpisu.Tak som to myslela.
Ten zub nevyrastie za deň, treba ísť k zubárovi, ak pekne má miesto a vyrastie tak dostaneš lieky od bolesti ak nie a je niekde zasprajcovany, tak ho vyberú. Ja som si z jednou osmičkou uzila krásne dva roky, ešte aj pol roka a po vybratí :D kiež by 3 dní 🙂))) osobne mne pomáhal flector ep od bolesti ale daj si to pozrieť, rtg urobiť.
Zájdi k zubárovi hneď ráno ako akútny stav ťa zoberie hneď pred objednanými. Ale teraz sú letné dovolenky, nedaj sa odbiť a zájdi k nejakému lekárovi...
@alexandricka98 skus Nalgesin S, je to najsilnejsie volnopredajne analgetikum a urcite smer zubar skor, ako sa ti to zapali...drzim palce🙂
Ja som bola s osmičkou na pohotovosti, mala som zapalené celé ďasno, ani ústa som nemohla otvoriť, dali mi antibiotika, lebo mi to šlo už na ucho, bolela ma celá strana hlavy. Kúp si v lekárni gel na znecitlivenie, najlepsie s lidokainom. Ten mi ako tak zabral.
mne povedal doki, že si mám otvárať usta nasilu a dal mi atb, zvládla som to, držím plalce.
@zuzik307 môžem aj naladení forte alebo si mám ísť kúpiť nalgesin s? Neviem aký je rozdiel medzi tým😆😕
@alexandricka98 išla by som na pohotovosť po atb radšej.
S tvojím prístupom nechoď ani k zubárovi, ani na pohotovosť ani do lekárne.
Veď sa ti to nejako zahojí...
@evakalna prosím? K zubárovi idem v pondelok, len dovtedy treba trochu vydržať vieš 😉
Chcela som len na zatiaľ vedieť, ktoré lieky mi zaberú ako písala @zuzik307 (nalgesin mi hneď zabral.. Ďakujem❤) .. dávam si tam šalviový roztok, gél corsodyl, obklady + ibalgin (ktorý absolútne nepomáha) tak som chcela zatiaľ niečo iné..
No tak si už toho dosť nakúpila v lekárni. Tak už len vydrž a v pondelok utekaj k zubárovi.
@evakalna v lekárni som nebola, ale ako som písala vyššie, už som mala s osmičkou problémy (ale s inou), ktoré prešli za jeden deň, preto som aj tu písala o nejaké rady kedže to dlhšie trvá, tak som si nebola istá
Ale pomaly mi to už odpúcha a necitím takú bolesť.. tak som rada
@alexandricka98 nepodcenovať, to že si to prikryla liekmi od bolesti nič nerieši
http://www.schill.sk/zuby-odborne-clanky/zuby-m...
@adsumus ja viem, v pondelok aj tak idem k svojmu zubárovi a objednám sa na extrakciu.. len hlavne do tej Prahy chcem vydržať bez bolesti a potom už nech idú von
@alexandricka98 mne osmičky vobec nevyberali a zatial sa držia slušne. bez kazov. klopy klopy, ale to prerezávanie, usta som mohla otvoriť len na pol centimetra, sukala som cez to len nejaké tie placky a polievky. ty máš ako, otváraš si pusu nasilu prstami?
@adsumus nie, bolí to dosť hlavne ráno, pred spaním a v noci sa budím na to že sa mi ťažko prehĺta a bolí keď rozprávam alebo otváram ústa ale cez deň to je ako tak v poriadku... len to proste bolí ale dá sa
@alexandricka98 tak sa drž.
@adsumus ďakujem
Áno je to normálne... Mňa bolela 8micka mesiace. Keď tak skočiť k zubárke.