Dobrý deň, je tu niekto kto mal bolesti pri raste no aj napriek tomu mu ten zub nechceli vytrhnúť? Zub nieje vyrastený ale dostávam také bolesti do celej strany zubov akoby to vystreluje až po predné zuby no nechcú mi ho trhať lebo je zle uložený a mohli by mi poškodiť nerv doživotne,, máte niekto skúsenosť? Ako ďalej? Bolesti sa stupňujú ani nepamätám za posledné mesiace deň žeby som to necítila . A keďže mi ho nechcú vybrať tak neviem čo mám robiť , na tabletkách sa nedá byť večne ,,, Prosím o radu kto to má tiež tak ďakujem
Tak ist inde, nie kazdy to robi a nie kazdy ma na to aj vzdelanie, to chce dobreho zubneho chirurga. Kamoske to napr odmietol zubar a robili to vo Viedni na univerzitnej klinike. Urcite sa to musi dat vytiahnut. Len to mozno bude komplikovanejsie. Vo poznam, tak jednej museli normalne cele to otvorit, mala to komplet zosite potom, ale vybrali to
zub vám asi irituje alebo prenáša bolesť do časti pletenca trojklanného nervu. Ak by extrakcia zuba mala skutočne v budúcnosti uškodiť, budete si musieť zúbok hýčkať. Keďže nie je úplne vyrastený, riadne a citlivo čistiť (mäkkou a hustou kefkou) aby nenastal kaz. Neuralgia trojklanného nervu patrí medzi top bolesti (hovorí sa jej bolesť samovrahov) Z prírodných vecí na neuralgické bolesti zaberá ako jedna z mála 100%bazová šťava, kúpite v bio obchode alebo lekárni, piť podľa návodu každý deň a dlhodobo. Ďalej bolestivú stranu mastiť na noc ľubovníkovým olejom, zaviazať gázou a šatkou okolo hlavy. V lete pozor, ľubovníkový olej môže na slnku spôsobiť fľaky na pokožke. Skúste si kúpiť Revitanerv, myslím že jedna tableta obsahuje 250mg kyselinu alfalipoovú, tá je nápomocná pri neuropatických bolestiach, ako jedna z mála dokáže prejsť hematoencefalickou bariérou. Zdroje zo zahraničia hovoria o bezpečnej dennej dávke aj 2000mg. Ak by nezabral Revitanerv, skúste Milgamu N, oba tieto doplnky slúžia na regeneráciu a liečbu "nervov". Neviem, ako sa konzultovala extrakcia zuba a na základe čoho usúdili riziko poškodenia. Je to možné, každopádne by som to konzultovala s vyšším pracoviskom, CT, MR, neurológ, stomatochirurg, neurochirurg. Prajem pevné zdravie...
@tanyan a bol ešte celý v dasne keď trhala sedmičku?
To ze ti tam hrozí poskodenie ti povedal kto (obycajny zubár alebo stomatochirurg ) a na základe čoho (Rtg ci CT zubov) ?
@gemerka17 stomatochirurg, na základe RTG vraj sa do toho nikto nepustí lebo by mi to mohli natrvalo poškodiť, zub je skoro celý pod sedmičkou takže veľmi hlboko a blízko nervu . A najhoršie že sa mi tlačia na oboch stranách čiže z každej strany cítim tie tlaky a bolesť. Tá jedna je kúsok vyrastena tak tu mi vedia vytrhnúť ale tá druhá vraj nemajú šancu,, ešte skúsim prekonzultovať s iným chirurgom
@jamimo ďakujem za cenné rady, určite ich využijem 🙂
Určite iný chirurg, treba vyhľadať najmä top stomatochirurgov. Zas isto nie si jediný pripad. RTG je slabé, treba nutne zubné CT. To isté treba konzultovať aj s inými odbormi, snáď ta nenechajú len tak.
Áno, osmička bola celá v ďasne a chcela ma poslať na chirurgiu, aby mi tú osmičku vyoperovali. Pritom vytiahnuť tú sedmičku nebol žiadny problém. Bola už aj opravovaná, tak mi za ňou až tak smutno nebolo.
rado sa stalo, mám za sebou 2x zápal okostice... Prajem, nech sa to polepší!
Áni mne nechceli napriek tomu že som chodila každé 2-3 mesiace po dobu 4 rokov na tzv “ narezavanie ďasna” vždy bolesti teploty opuch vždy mi to len narezali čo bola tiež kvalitná bolesť po zákroku... tekutá strava atd a zub stále nebol vonku... môj zubár vytrhnúť aj tak nechcel... objednala Som sa u iného súkromníka a vytrhol a bol pokoj ... keď som prišla k svojemu zubárovi pýtal sa kde je zub... povedala som že má bolel cez víkend a bola som na pohotovosti. A bodka - pokoj
Ja som mala silné bolesti, lebo mi rástol horný zub múdrosti kolmo do sedmičky. Zubárke som navrhla, aby mi teda vytrhla tú sedmičku (ktorá bola medzičasom už z toho tlaku deformovaná). Úľava bola takmer okamžitá a po pár rokoch si tá osmička sadla postupne na miesto tej sedmičky a úplne ju nahradila.