Zub múdrosti a osmičky sú vonku

amanda7001
27. apr 2023

Som po zákroku horné osmičky sú vonku aj dolné zuby múdrosti ktoré rástli ležmo dnes má púšťajú domov mala som to v celkovej anestézii včera som ešte veľmi unavená hlava sa mi točí aj mi opuchla jedna strana aké s tým máte skúsenosti poraďte mi čo z tým mám doma robiť nejedla som od včera ešte nič len pijem čistú vodu slamkou 😔

pukina
27. apr 2023

@amanda7001 kasovita strava, vela vody a cakat.. 4 zuby naraz je masaker, treba to proste len prezit, bude lepsie, zacne sa to hojit. Ja som si par rokov dozadu takto "uzila" cele leto kedy sa mi osmicky "ozyvali" so zapalom jedna za druhou..

trema
27. apr 2023

Brali ti naraz 4 zuby? Mne brali pred tyzdnom 1 a este stale ma to pobolieva a nehryziem na tej strane.. budes musiet jest kasovite jedla a preplachovat si to repikom

nataly420
27. apr 2023

Mojmu manželovi takisto trhali všetky 4 naraz 🙂 neboj sa zachvíľku budeš fit 🙂

amanda7001
autor
27. apr 2023

@nataly420 aj je niečo?

amanda7001
autor
27. apr 2023

@trema čaj repikovy má byť teplý či chladný

floki1994
27. apr 2023

@amanda7001 odporúčam v lekárni kúpit Corsodyl na vyplachovanie...mne to dosť urýchlilo hojenie..treba to len vydržať plus lieky na bolesť si nejaké kúp

mikadooo
27. apr 2023

@amanda7001 ahoj, to je normálne. Doma oddychuj, keď si smädná, pi, keď príde hlad, začni jesť, keď si unavená, ľahni si. Je to úplne ok, že si po anestéze k.o. ja som doma po anestéze prespala ešte doma piatok aj celý víkend 🙂. Potom už bolo dobre, vrátila sa mi životná energia aj chuť do jedla 🙂. Takže v pondelok som pekne naklusala do roboty... 😄

lelelienka
27. apr 2023

4 osmicky naraz? Ja som mala 2 a bolo to drsne. Bola som doma na pn a atb asi tyzden. Zakladna vec ktoru ti ale mali povedat, nepit slamkou!!! Napi sa normalne z pohara aj ked sa trochu dooblievas, ale satie moze negativne ovplyvnit hojace sa ranky a zacat krvacat. Ani privelmi drsne nevyplachuj. Priprav sa, ze budes papat kasicky aj par dni az tyzden, ja som si robila slane aj sladke. Do cca tych 2 tyzdnov som bola v pohode.

nataly420
27. apr 2023

@amanda7001 žuť nemôžeš a vôbec nie piť vodu slamkou robis tam tlak, jedz kasovite jedla napr. Výživu

amanda7001
autor
27. apr 2023

@lelelienka takže slamkou piť nemám ok vďaka

amanda7001
autor
27. apr 2023

@nataly420 a zuby si môžem normálne umývať s kefkou lebo tu v nemocnici povedali že áno len tie rany nie

lelelienka
27. apr 2023

@amanda7001 presne tak, zuby si mozes opatrne umyvat ak otavoris natolko usta 😉

amanda7001
autor
27. apr 2023

@lelelienka a s repikovym čajom ako za studena ci tepla preplachovat

lelelienka
27. apr 2023

@amanda7001 ja som preplachovala s vlaznym, proste ked je taky prijemny, ale skutocne spociatku len velmi opatrne, nie ako s ustnou vodou ze to tam “vasnivo premielas”

amanda7001
autor
27. apr 2023

@lelelienka a nejaké kloktadlo nepotrebujem

lelelienka
27. apr 2023

@amanda7001 to neviem, ja som nekloktala

kp7333
27. apr 2023

Prve 2 dni nevyplachuj nicim, aby si si neodplavila krvne zrazeniny z rany. Z rovnakeho dovodu nepi so slamkou, aby nebol tlak na rany. Nevycucavaj si z rany nic. Od bolesti si davaj Flector. Jedz len ciste precedene polievky a jemne kase bez hrudiek. Pozor na hrudky, jadierka a ine drobne kusky potravy, ktore by da mohlu dostat do rany a spisobit zapal. Predpokladam, ze ti rovno predpisali antibiotika. Po 2 dnoch mozes zacat jemne vyplachovat po jedle vodou, pripadne repikom ci dezinfekcnou ustnou vodou (Perioaid alebo Curasept). Cca po tyzdni uz mozes skusit dentalnu sprchu (najslabsi prud). V pripade zhorsenia, zapalu, pulzujucej bolesti chod hned k zubarovi (aj na zubnu pohotovost), oni rany preplachnu a osetria.

amanda7001
autor
27. apr 2023

@kp7333 čítala som že ani mliečne výrobky nemám jesť piť čiže žiadne mlieko jogurty??

mira0611
27. apr 2023

@amanda7001 no klobuk dole. Neviem, ci lekar doporucil, alebo ty si to chcela mat za sebou. Ja ich mam tiez vytrhnute, ale po jednom. Prve 3 boli nic ale posledna 4.mi dala zabrat. Polovica hlavy napuchnuta aj usi ma boleli.
Brala som atb, a jedla som kasovitu stravu.
Brala som aj ibalgin na bolest a aby som nemala horucku. Od 3.-4.dna ti bude den, co den lepsie.
Dovtedy drzim palce.

kp7333
27. apr 2023

@amanda7001 Prve dni by sa nemali mliecne vyrobky, potom uz sa mozu. A uplne prvy den radsej studene ako teple jedlo.

amanda7001
autor
28. apr 2023

@mira0611 lekár to chcel že 4 naraz dnes ráno mám už opuchnuté lice vyzerám ako škrečok a večer som sa zobudila na bolesti 😔😔

mira0611
28. apr 2023

@amanda7001 neviem, preco toto robia lekari, toto nie je normalne. Pravdeze mas bolesti a nevies jest, pit, spat...
Moj zubar taketo nedovoli a ani chyrurg.
Aj kolegynina dcera dostala strojcek na zuby, hore aj dole a bola plna aft, strasne jej to bolelo a nevedela spat, pit, jest...
Moj syn dostal strojcek hore a potom o pol roka dole a bol bezproblemovy.

mira0611
28. apr 2023

@amanda7001 je mi to velmi luto. Po vikende uz bude lepsie, mozno uz v nedelu.

amanda7001
autor
28. apr 2023

@mira0611 a to po každom jedle mám kloktat plukat s čajom repikovym alebo s čistou vodou?

mira0611
28. apr 2023

@amanda7001 ja som kloktala ked som citila, ze tam nieco je. Ja som mala aj ustnu sprchu t.j.ako elektricka zubna kefka len je v nej voda. Tam som si davala zelenu ustnu vodu od znacky dm. Bolo na tom napisane ze antibakterial.
@floki1994 ti odporucila, dobre aj ten corsodil aj ten je dobry.

amanda7001
autor
28. apr 2023

@mira0611 ďakujem pekne